會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 杰少仔

PES 2010

原帖由 Solari 於 2009-9-13  11:47 PM 發表
http://www.gamingaccess.com/index.php?news_id=22112

demo 23rd Sept
希望係真

出左?
回復

原帖由 andyjeff 於 2009-9-17  08:29 PM 發表

出左?

uk psn store有

p.s.nba live 10 都有
回復

其實比想像中好
老實說那些戰術設定,到最後咪又只會郁主要個d (defence line, pressure, etc) 其他個D講真我又唔覺真係太大分別,也沒有咁多餘時間場場set (我玩fm唔好)

但是都係我一直所指既問題 - 球場比例過大
如果變返正常,其實隻GAME好好

不過老實說,FIFA console既動作好好多
我在高登都講,Winning著重既係自由性,即玩家有最大既操控性,相反FIFA會加插一些「過場動作」令動作更人性化﹐分別在於Winning玩家落指令間的時間短,FIFA每一動作較長

以前機能問題,令到FIFA很多動作重複,例如虎尾腳羅波,看似華麗,但原來十次9次也是虎尾腳..
相反呢個世代,FIFA個套看似有更大的發揮
回復

唔計球場上兩隻game o既表現, ea 比起konami 有創意太多, virtual pro, 3d face 全部都係吊哂人胃口
睇返winning 今年唯一大宣傳只係 tactics

同埋唔知我老土定乜, 而家we 成個介面都好唔足球feel, 反而以前簡簡單單一個日本仔仲好. d music 又係...好似係想轉歐美路線, 但係轉到玩慣亞洲版o既覺得唔慣, 歐洲佬又話music 唔掂
而且 winning master league 入o左next gen 之後愈來愈唔掂, 就算set 度ml 難度3 粒星拎完d1 冠軍出高價買人都係好多買唔到, ok 當係真實, 但係其他方面又做唔到真實o既feel, 令到成隻game 都唔知算係 simulation 定係 arcade

we 開始俾fifa 過一o黎係因為konami 好似未掌握到次世代winning o既做法, 二我覺得係因為想開拓歐美 (而家我冇記錯你買hk winning 入到去都係成日見到 pes) 轉路線轉到迷失o左, 變o左 arcade 同 sim, 歐美同亞洲之間不倫不類

回復

感覺很怪
回復

好似laglag地甘
禁完制唔係即刻respond
回復

周邊野,其實FIFA都唔好得太多,只係有時單單SHOW隻GAME名「FIFA」呢隻字就會諗起足球者

講呢D野,最正都係World Cup 98,神作,投入感一流
NBA Live 2000也是

其實好大原因係本身WC98官方主題曲好聽
回復

原帖由 捷禾@Ajax 於 2009-9-18  06:12 AM 發表
唔計球場上兩隻game o既表現, ea 比起konami 有創意太多, virtual pro, 3d face 全部都係吊哂人胃口
睇返winning 今年唯一大宣傳只係 tactics

同埋唔知我老土定乜, 而家we 成個介面都好唔足球feel, 反而以前簡簡單 ...

pes跟we是不同的, 跟we!!
回復

原帖由 杰少仔 於 2009-9-18  02:29 PM 發表
周邊野,其實FIFA都唔好得太多,只係有時單單SHOW隻GAME名「FIFA」呢隻字就會諗起足球者

講呢D野,最正都係World Cup 98,神作,投入感一流
NBA Live 2000也是
其實好大原因係本身WC98官方主題曲好聽:icon1 ...

只要有2k既存在
live系列永遠都唔可以稱做神作
回復

幾時出呀?
好期待!
回復

原帖由 WainSeven 於 2009-9-18  02:57 PM 發表

只要有2k既存在
live系列永遠都唔可以稱做神作

live 10 真係垃圾到...畫面樣衰到...
回復

今集有點兒四不像 ...
回復

講真佢d能力設定如果仲keep住 扭波短傳大細超的話

我都冇乜興趣再玩
回復

原帖由 麥記 於 2009-9-19  10:52 PM 發表
今集有點兒四不像 ...

交親波都冇奶力
回復

點解次次傳親波都係禁左制之後再推多腳先傳既喂
回復

原帖由 麥記 於 2009-9-26  01:39 AM 發表
點解次次傳親波都係禁左制之後再推多腳先傳既喂
因為要慣用腳
回復

原帖由 杰少仔 於 2009-9-26  02:56 AM 發表
因為要慣用腳

而家真係好唔慣用
回復

原帖由 麥記 於 2009-9-27  02:38 PM 發表

而家真係好唔慣用

其實我覺得呢個設定幾好既
不過幾時要用慣用腳,幾時可以勉強用生秀腳,就真係好難去決定了

我無留意佢有否想FM咁,左右腳都有能力值,如果有,佢可以設計某些出腳可以用一定能力的生秀腳
回復

原帖由 杰少仔 於 2009-9-27  05:56 PM 發表

其實我覺得呢個設定幾好既
不過幾時要用慣用腳,幾時可以勉強用生秀腳,就真係好難去決定了

我無留意佢有否想FM咁,左右腳都有能力值,如果有,佢可以設計某些出腳可以用一定能力的生秀腳 ...

能力值好似一路都有weakest foot ability同frequency的,睇黎今集呢個能力值power大左
回復

PS3 D 畫面好唔掂﹐game play 都唔係好得

download 緊 fifa demo 睇下先
回復