會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 14918|回復: 21

FM 2010 J-League資料檔推出

FM一直以來由於版權問題,所有J-League的球員都被迫全部刪走,最近,香港玩家Oscar Kwong製作了J-League資料檔,這個資料檔包含了2009賽季日本J聯賽甲組及乙組的球員名單及國家隊上陣次數的更新,但並不包括球員的歷史資料更新,聯同本站推出的J-League聯賽補丁,玩家將可以玩到日本聯賽,而遊戲中更出現真實的球員名稱。建議玩家先下載「FM 2010賽事、國家、球會名稱修正檔」,以避免日本球會出現假名。

下載後將檔案解壓至你的「My Documents \ Sports Interactive \ Football Manager 2010 \ editor data」資料夾內。於進入遊戲後,玩家在選擇「New Game」後畫面會彈出一個「Choose Database」的畫面,此時請勾上「Change」並選擇「OK」,然後選擇「fm2010_j-league_data」並勾上,開始遊戲後,有關的資料更新便會出現在新建的遊戲中。請各位到「下載區---資料更新下載」中下載。

--------------
www.hkfm.org
是真人~正

回復

比個GOOD 您!!!

回復

再次開新game先用, thx
回復

謝了
開左editor黎睇,有埋CA,PA

本來我都想將cm2010既data放入fm2010
但發現原來好多球員都係random

回復

原帖由 傑夫仔 於 2009-11-21  11:35 AM 發表
謝了
開左editor黎睇,有埋CA,PA

本來我都想將cm2010既data放入fm2010
但發現原來好多球員都係random

即係點....可唔可以POST 內田篤人既能力,CA, PA出來 參考下!!

THANKS!
回復

原帖由 surveyor 於 2009-11-21  12:35 PM 發表

即係點....可唔可以POST 內田篤人既能力,CA, PA出來 參考下!!

THANKS!

內田篤人:
fm: 125,155
cm: 65,72  (100係最高)
兩邊都random能力

不過cm有球員history
屎忽癢的話可以自己edit返去fm

回復

原帖由 傑夫仔 於 2009-11-21  01:04 PM 發表

內田篤人:
fm: 125,155
cm: 65,72  (100係最高)
兩邊都random能力

不過cm有球員history
屎忽癢的話可以自己edit返去fm

final PA is 155 , also not bad la in japanese!
回復

回復 1# Frank Ng 的帖子

我下載完修正檔日職仍然是假名,有無甚它方法可以用回真名?
回復

原帖由 hideyourface 於 2009-11-22  12:55 AM 發表
我下載完修正檔日職仍然是假名,有無甚它方法可以用回真名?

用完之後都仲係假名好明顯你裝錯地方,請檢查清楚你裝o左去邊。
回復

回復 10# Frank Ng 的帖子

我用完始檔裝左係呢度
SI/fm2010/data/updates/update1010/db/1010/inc/all
入面,放左一個fm2010_realnames.fix.inc,其它的INC檔全部摌走。有無錯?

因試過用FM 2010賽事、國家、球會名稱修正檔v10.1自動做完都出唔到!
回復

點解日本隊主教練仲係兩年前因病沒做既Ivica Osim?
回復

想問問球員能力值係咪random??
回復

原帖由 hideyourface 於 2009-11-22  01:29 PM 發表
我用完始檔裝左係呢度
SI/fm2010/data/updates/update1010/db/1010/inc/all
入面,放左一個fm2010_realnames.fix.inc,其它的INC檔全部摌走。有無錯?

因試過用FM 2010賽事、國家、球會名稱修正檔v10.1自動做完都出唔到! ...

唔係剩係SI/fm2010/data/updates/update1010/db/1010/inc/all
入面先有lnc file,data/db/1000 度都有,你查清楚邊度仲有,全部delete晒佢。

如果你本身係用windows xp,根本唔使手動更新,用exe o個個版本就可以將全部lnc file入面o的設定整走。
回復

原帖由 E02 於 2009-11-22  07:10 PM 發表
想問問球員能力值係咪random??

大部份係
回復

原帖由 傑夫仔 於 2009-11-22  11:57 PM 發表

大部份係

thx

如果有埋頭像就正啦

等我搵下先
回復

我玩J-LEAGUE 顯示唔到球隊既 球隊信息 同埋 球隊STAFF
有冇人都係咁
回復

原帖由 E02 於 2009-11-23  10:14 PM 發表
我玩J-LEAGUE 顯示唔到球隊既 球隊信息 同埋 球隊STAFF
有冇人都係咁

因為個patch本身就係無
回復

原帖由 E02 於 2009-11-23  12:14 AM 發表

thx

如果有埋頭像就正啦

等我搵下先

GOOOOOOD!!!

LOOK FORWARD!!!!
回復

原帖由 ryan1111 於 2009-11-24  12:12 PM 發表

因為個patch本身就係無

有冇editor 可以改到 ??
回復