會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Kit'z

S33 HK1.1揭開戰幔!

Player is injured (Siu Fung Tso)
落藥!!!
jeffreyching 發表於 2013-1-24 23:13

一睇就知思「鄉」病發
遲早好似reyes咁回家
回復

J肥唔好再搶港人啦
回復

J肥唔好再搶港人啦
ZeroIQ 發表於 2013-1-29 15:11

X2
搶埋搶埋又唔用...好奸囉
回復

X2
搶埋搶埋又唔用...好奸囉
chunistry 發表於 2013-1-29 16:26

鏝城
尋日無聊簽人..想要的無黎..唔想要嘅黎左
唯有試下新陣迎戰j肥
希望爆冷破到佢不敗身啦

p.s.近期隊波打得好頹
回復

虛偽
回復

虛偽
chunistry 發表於 2013-1-29 17:20

認真..
近幾場我覺得真係打得好差
同埋今場明刀明槍應該唔夠j肥鍊..佢萬幾eu買左隻內線
所以今次就試下新陣
一係爆冷..一係比人大炒
回復

Meteoroid
Basketballzone news icon         Limit of foreign players in a match has been exceeded
柒到無朋友
r.i.p.
回復

用人不當(隻sf生高左我仲當佢pg用..結果to多過出場時間咁濟)
又唔小心派多左件foreign player
希望可以入到final覆灼贏返場
整體上都滿意..半場都唔係輸好遠
double的個犯頻率好高...
但係好似連offensive foul頻率都高左
而且板凳深度真係唔夠
回復

[bb]神風4月會唔會續支持者
回復

用人不當(隻sf生高左我仲當佢pg用..結果to多過出場時間咁濟)
又唔小心派多左件foreign player
希望可以入到 ...
Kit'z 發表於 2013-1-29 18:43

神風收收埋埋既攻略第一式:原來pg太高會多to
快d講...你仲收埋幾多攻略無分享到
回復

今季常規賽有機全勝!!!
下季如無意外無錢簽人
回復

神風4月會唔會續支持者
chunistry 發表於 2013-1-29 22:24

如無意外會續
p.s. 我set左default陣嫁啦..唔會再罷賽
回復

神風收收埋埋既攻略第一式:原來pg太高會多to
快d講...你仲收埋幾多攻略無分享到 ...
chunistry 發表於 2013-1-30 16:02

雖然我咁講..但係隻pg本身能力唔好都係重點之一..
However, you have to remember that players with "play making" offence try to make assists and dribble more often. Therefore they can make more turnovers - especially if their offensive skills are low or defending player is smaller and has good stealing skills.

理論上應該係(相對而言)矮對steal有加乘
(相對而然)高對block有加乘
咁都好正常..好似真實咁高d就係投射、block shot方面強
矮d就係steal, even speed方面有d著數
如果唔係咁set的話成隊220cm咪屈哂機!
回復

今季常規賽有機全勝!!!
下季如無意外無錢簽人
jeffreyching 發表於 2013-1-30 16:06

梗係啦成40k人工(好似係)
我估你係想下季放棄哂d 29,30歲港人
慢慢用固有年輕班底+低薪外援黎打比賽
儲定錢準備慢慢續返哂t.go, s. tso, h. sheung佢地
回復

唔記得set陣..好在無事
話時話..有basketball school之後而家好似好難$0 scout到d即食球員
成日都係scout d幼齒返黎...
回復

回復 55# Kit'z

言些機會不是我的
只有一隻h. sheung一隻即食(仲要係低pot)
回復

最後一週及季後賽展望

經過二十一輪激烈的常規賽後,第33季bbz香港區1聯常規賽已經接近尾聲
剩下的一場,雖然眼看是無關痛癢,但內裡也是波譎雲詭,變數處處
首先j肥和Meteoroid已經分別確定了季後賽一、二號種子的席位
而第五、六位因為賽績、對手等原因基本上也是塵埃落定了
剩下的第三位和第七之則是異常激烈..第三位之爭是由兩位第三位的爭奪者對戰
而第七位之爭亦如是...勝則有望能在季後賽盡量爭取佳績
敗則只能墮進無間地獄中..隨時首圈止步!

第三位之爭將由現時第三位的chun主場迎戰現在位居第四位的大鞋
此仗關係到雙方季後賽的前路,究竟誰要面對今日倒灶輸給porkbarry而穩居第5位的豪強皇馬?
雖然奪得第3名的一方也要面對馬神這個攔路虎,但是假如雙方均順利過渡次圈..
但第四名的一方要在次圈面對j肥啊啊啊啊啊!!!!!!
這是誰也不想遭遇到的厄運
反之第三名的一方在次圈面對的只是Meteoroid..有一點幸運成份的話可能對手便是再弱一點的porkbarry或是圖哥
雙方在這場比賽可真是「打甩脾」了!
chun在首輪對碰中客場擊敗大鞋...不知道今場主場能否完成一次雙殺,一腳將大鞋踢向j肥這隻惡魔身邊呢?
至於第七名之爭...圖哥和porkbarry於此仗也是非勝不可的
敗方基本上可以宣佈今季比賽已經剩下兩場...
而勝方則尚有機會殺敗對手繼續前進
真可謂不成功,便收工!
相信圖哥極希望可以在這場比賽勝出然後面對Meteoroid
畢竟日前和Meteoroid的對碰昨客只是僅敗4分!
可見假如再有一點運氣的話,黑7不是夢!
反之面對即將22勝的j肥..相信後果如何大家也心知肚明了...

Meteoroid的總經理Kit'z認為能夠於決賽前避開皇馬以及j肥兩位今季雙殺自己的球隊是球隊的運氣
而面對未來季後賽的對手...Kit'z則表露了一些擔心
他認為球隊表現不穩是致命傷,於季後賽這種高強度的比賽中..稍有不慎將全盤皆輸
他希望球隊能夠表現穩定一點..更希望主教練少一點腦殘的表現以及排陣
如此一來在季後賽將能取得更好的成績
Kit'z暫定球隊在季後賽的目標為finals,希望能夠和j肥戰足7場..然後..沒有然後了。
回復

好明顯決賽係你同J肥之爭
其他人都係打醬油
回復

好明顯決賽係你同J肥之爭
其他人都係打醬油
ZeroIQ 發表於 2013-2-2 00:52

chun入左人
佢贏左你的話..我打入finals嘅機會就微好多了
而且咩叫我同j肥之爭je...
根本冠軍已經內定左..我地只係出席呢個場合咋
回復

chun入左人
佢贏左你的話..我打入finals嘅機會就微好多了
而且咩叫我同j肥之爭je...
根本冠軍已經內定左 ...
Kit'z 發表於 2013-2-2 01:23

明串大鞋
回復