會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

好似含既比例越黎越多喎
回復

原帖由 AirKID 於 2006-2-8  10:29 PM 發表
好似含既比例越黎越多喎

含方便d嘛
下下係床度好晒時間,又晒篇幅
回復

Sometimes I feel tired to match all readers wish
because usually their wish is all different
I just have to try my best to let mostly feel happy for my story
but not everyone could be settled.
I say sorry for that.

I will try again.......
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-8  11:20 PM 發表
Sometimes I feel tired to match all readers wish
because usually their wish is all different
I just have to try my best to let mostly feel happy for my story
but not everyone could be s ...

唔駛理佢地咁多

寫多d八角戀得喇
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-8  23:20 發表
but not everyone could be s ...

你應該有絕對既創作自由
我地意見你拎黎參考就ok架啦
你手寫你心
回復

講真,見你個故寫得好先俾意見

你睇其他D故邊有人俾意見架
回復

會唔會+插性傳聞同球隊既sex party架???
咁樣先似番真實既球隊喎~~
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-9  12:05 AM 發表
講真,見你個故寫得好先俾意見

你睇其他D故邊有人俾意見架

我知道我冇話你地俾意見有問題
同埋咁多人有唔同意見
有時我係要作出取寫的
有d意見可能我真係做唔到
希望大家見諒

你既足球意見放心我會做的,放心
總知希望大家繼續支持啦!

回復

原帖由 jason4284 於 2006-2-9  12:37 AM 發表
會唔會+插性傳聞同球隊既sex party架???
咁樣先似番真實既球隊喎~~

+插性傳聞我應該只會大部份跟saving寫
sex party我寫左實俾人禁喎
回復

我的領隊人生特別篇之友情之戰(中)

2005年9月26日
"呼,好累呀!" 係凌亂不堪的床上訓左一對赤裸身體的男女,這個戰場完全顯露了尋晚"激戰"既激烈程度。兩人似乎都恢復意識了。

"早晨呀!美女!"

"賣口乖......" 比琳達起身準備著衫。佢而家背對住我,我一直望住佢,真係女神都冇咁完美,尤其佢個屁股......(天音:喂唔好再亂諗野啦=.=)

"係啦,丹尼爾!" 比琳達突然叫我,我回過神來,佢已經著哂衫,早知頭先睇來d啦= =........

"尋晚你爸媽同你講過咩?"

"冇乜特別我細佬有d事je?"

"剩係得咁多?"

"係呀!有咩特別事?"

比琳達先是猶疑了一會,最後都係出聲:"我覺得你爸媽好似有d野暪住我地冇講出黎。"

"何以見得?"

"尋日我同佢講野既時候,總係覺得佢地有時講野就住就住咁,起初我以為佢地係見到我所以講野特別客氣。不過後來覺得好唔尋常,我有d擔心所以黎問你..."

"唔會掛........" 不過而家諗番起,佢地尋日又真係有d怪!而且比琳達一向都好"眼利"!

"可能你錯覺je。"

"唔.........可能真係我多心啦!"

"係囉,我而家好餓,快d熟野俾我食。"

比琳達沒好氣地瞪了我一眼,搖搖頭地出去了。

今日返到球場,我即刻同教練團一齊講下場波。

"查列特,隊員情況點?"

"非常好。尤其夏利遜同保羅羅賓遜,現在正在最佳狀態。"

"咁對Weymouth場波大家覺得應該用咩戰術迎戰?"

"領隊你會點排陣?"

"原班人馬的4-4-2。"

"打穩守突擊戰術吧。我地有拉姆辛同麥克史密夫兩隻快翼。"

"不過問題係後防線可以頂幾耐。"

"加斯居尼你有咩睇法?....喂喂..............."只見佢拎住枝XO係度飲。

"而家傾緊戰術你係度飲酒。" 哥連沒好氣地看著他。

"哈哈哈哈哈....唔好意思......"睇佢已經醉醉地啦=.=

"好心你唔好成日飲酒啦,傷身架。"

"係啦,我知道啦!" 誰知佢講完呢句之後再飲...."唉頂唔順d醉酒鬼= ="

"咁點算呀?"

"算啦唔洗預佢啦!我地繼續!"

兩小時後,在球場中圈上...........

"先主攻!" 球員們大叫道。

"冇錯,Weymouth其中一個弱點係左路防守,韋拿後面係冇後防掩護。所以我地開波初段放多d波俾拉姆辛做進攻。" 球員你眼望我眼,冇發表意見。

"不過同樣地基斯要單對單韋拿既機會相對大了,基斯,你沒有問題吧?"

"冇!" 見佢咁有自信既回答,我頓時放心了。

"咁好!頭5分鐘我地盡量進攻,之後就縮後等機會吧,後防可能要辛苦你們了。"

"放心!我地唔會有問題。" 根寧咸大聲叫道。

"領隊,我有個諗法............"多遜突然出聲。全部人目光集中在他身上。

"點樣?"

"由我緊釘班拿特吧。我對佢會比較熟路...."

"哦!點解你會對佢比較熟路呢?"

"因為我細路係熱刺踢波,係佢口中都知道唔少呢個球員既野。我相信我可以緊釘佢。"

"係喎佢細路係熱刺既米高多遜喎。" 韋特先出聲。

"估唔到你細路咁叻既。" 球員們交頭接耳講起米高多遜。但我突然見到奇雲佢塊面雛哂眉頭咁,唔知發生咩事

"咁好啦!多遜你負責釘住班拿特啦。其餘球員無需作任何人釘人戰術。"

"OK!" 跟住我將其餘戰術講哂俾佢地聽,叫佢地準備好。

係臨走前,收到主席既電話叫我入去佢辦公室。

入到去,見到除了盧靴利同侯西先生外,president派利臣先生都係度。

"丹尼爾,你黎啦!請坐。"

"聽日大戰黎啦!有冇信心?"

"我會盡我所能的。" 講真,面對一隻發緊癲既西牛,有邊個可以好有信心馴服到佢........

"哈哈哈,放鬆d啦!只要你盡力就得了,我地都知呢場勝算不高。"我同盧靴利主席又開始慢慢閒談起來。

"呀!係啦!派利臣先生有事想搵你........."

"哦!係咩事呢?"

"咁既!首先多謝你既優秀表現協助球隊暫時排到聯賽第二,我好感激你。我決定以個人名義俾£30,000你作球員買賣。"

"多謝呀,其實唔洗咁多!" 的確,我買親都係免費球員。

"得啦!你唔洗咁客氣既,仲有我想問下賴恩既情況........"

"賴恩!你想問佢咩?" 我感到好奇,點解佢會突然對一個平平無奇既球員感興趣。

"哦!我想問下佢操練情況點je........"

"唔錯,見佢操練都幾勤力。不過比較少出聲啦,又唔多同隊友玩。"

"原來係咁..............." 佢若有所思地歎了一聲。

"請問有咩特別事?"

"呀!冇呀!好啦,我有d事要走先啦。" 點解佢急急腳走左去既

"哈哈哈!咩你唔知咩?"

"唔知咩.............."

"你睇下兩個人個名就知?"

"名......President係Jim Parsons, 賴恩係Ryan Parsons.........唔.....唔通.."

"冇錯!佢地係父子。" 佢竟然係少爺仔@@

"佢見佢個仔近排都冇正選所以想黎問下je。不過放心,派利臣先生係通情達理既人,唔會因為咁要迫你出賴恩既......" 唉係就好啦! 不過講真咁就解開左點解其它球員唔多願同佢玩,似終佢呢種身份比較易令人有偏見。

"好啦!我唔阻你啦準備比賽啦,再見!"

"好!" 唉,快d返屋企訓個好覺,聽日開波啦!

2005年9月27日
非聯賽南組第八場

Weymouth VS Maidenhead United

"好!各位球員!今日要全力以赴!"

"係!"

"好!出去吧!"

終於黎到啦!今季暫時最重要既比賽,出到更衣室時,竟見到希拉里,佢似乎準備緊d訪問稿。佢見到我就緩緩走過來。"加油呀!"

"係!我會的了。"

所有球員係球員通道上準備俾球證入場。我就先走出去後備席準備了。

"丹尼爾!" 突然有人叫我,我向後一看,是我今日的對手加利!

"我等今日等左好來啦!"

"我都係!"

"今日我地係敵唔係友,盡全力決戰,唔好有任何保留!" 佢伸出雙手......

"好!" 我拍一拍佢隻手以示友好!

呢個時候雙方球員已進場了,雙方都沒有任何傷兵,所以都出盡全力陣容。

Weymouth:巴列特; 禾特文, 包特, 奧拜恩; 佩斯亞, 卡利, 克捷臣, 韋拿; 班拿特, 積臣, 華尼

Maidenhead: 夏利遜; 基斯, 多遜, 根寧咸, 般頓; 拉姆辛, 格蘭, 湯美利臣, 麥克史密夫; 尼高斯, 保羅羅賓遜

"唔好緊張.....唔好緊張呀............"

"加油呀丹尼爾!" 忽然聽到身後有聲,係比琳達!原來佢坐係我後面,仲有阿爸阿媽tim!

"爸!媽!睇住我表演啦!"

此時,球證已經點齊人數。"咇!!!"正式開波!

開賽兩分鐘,格蘭搶到卡利控球,前者即刻送俾拉姆辛,如我所料佢前面空哂。"上呀!拉姆辛!"

誰知竟然突然有人簽出搶到拉姆辛控球,那人竟是韋拿!

"點........點會" 我同拉姆辛都嚇一大跳,韋拿竟然係自已接近低線地區出現。

"哇!!!韋拿好靚仔呀!" 原來韋拿有唔少女fans既=.=...............

韋拿開始盤球了,輕易地扭過拉姆辛,並且以飛快速度直迫基斯

"好來冇見喇!基斯!"

"今次我係唔會輸俾你!睇住黎!"基斯即刻出雙腳飛剷,韋拿看似想做個假動作

"哼!我估計到啦!" 只見韋拿冷笑一聲。原來佢傳俾中場克捷臣再同佢做one-two,即時成條右路空哂。"咩話,激氣!" 韋拿左路傳中,中路三位前鋒已被其它三位後防緊纏,但球場似乎越過三個球員。原來真正既目標右路後上既佩斯亞,由於般頓正mark住華尼,所以沒有時間理佩斯亞。

"弊啦!" 夏利遜似乎唔夠時間補位!佩利亞球不著地volley!

好在中網側。

嚇一跳,不過開賽不到五分鐘就已經發出警告了。

"激氣!" 基斯仲惱緊頭先既失誤。

"頭先只係熱身,跟住就唔會手軟!"韋拿向基斯發出"必勝宣言"。

"咩話?" 基斯好似想打了,隊長多遜去叫佢冷靜。

估唔到開賽冇來戰術就被打亂了,我向加利方面望了望,只見佢以一種非常自滿的神情望住我。"你有咩方法對負我呀?"

好!有趣!愈難打我愈感到刺激!

"要慢慢黎呀,最緊要控球在腳!"

如今,既然戰術已無用,唯有減少對方控球機會了。

開賽9分鐘,克捷臣大腳傳俾積臣,積臣二傳俾左路韋拿!當然基斯正緊釘佢。

"今次我絕對唔會俾你過到!"

韋拿對住基斯,冷笑了一聲"哼!睇黎你仲未明白。"

"咩話!?"基斯未講完,韋拿已用速度壓過了他。"激氣!"

韋拿再次壓入左路,然後大腳傳中!"基克!頂入佢!"

佢想傳俾積臣,不過195CM身高的根寧咸已準備同佢鬥頂。

"哼!我實頂贏!"

"咁就難講了!" 只見積臣即刻跳起。哇!佢跳得好高,高過根寧咸了。

積臣一頂,直飛入夏利遜右邊網仔!開賽11分鐘,Weymouth首先得到領先。

"好!" 加仔果邊大叫。

我無言了,積臣的起跳真是可怕!

韋拿經過基斯,以一種豪氣既笑容望住佢!

"激氣!?"

弊了,睇黎我仲太低估韋拿既實力,而家戰術完全失敗,點算好呢?

to be continued......

回復

終於到大戰
吊晒癮
回復

好有足球小將的大賽風格
回復

羅賓遜會做功臣
回復

原帖由 孫中謝拉特.奧雲 於 2006-2-9  10:02 AM 發表
羅賓遜會做功臣
韋特
回復

原帖由 晴空夜月 於 2006-2-9  03:32 AM 發表
好有足球小將的大賽風格

可能會有跳到幾樓高再up一大輪野出倒掛
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-9  01:34 PM 發表

可能會有跳到幾樓高再up一大輪野出倒掛

又或者射門前寫一篇 射既動作又寫一篇 射完又寫一篇...
回復

連續三集比賽

唔得咁架喎
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-9  07:28 PM 發表
連續三集比賽

唔得咁架喎

你個傑B唔好擾亂作者

想睇多角戀去uwant喇
回復

一定越黎越燥..個基斯...跟住唔燥..就勁好多
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-9  08:10 PM 發表

你個傑B唔好擾亂作者

想睇多角戀去uwant喇

回復