會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9661|回復: 18

[FM2009] crash dump的問題

我玩左football manager 2009, 開過二次新檔, 但當玩左一陣之後, 次次都會有crash dump的問題出現, 有冇知道是咩原因呢, 是我因為load埋graphics圖像, 定用左huge database的問題, 定開左一的有bug的聯賽的問題(聽人講開意丙會有呢個問題), 定係有其他原因呢
我是玩正版的, 9.01 version, 用huge database, 冇開意丙, 有用graphics 圖像
有冇人可以解決到我的問題, 又或者你地玩左咁耐冇問題的朋友是開咩league玩, 有冇用圖像, 有冇開huge database....
急問中
係lor.....玩得個15-40mins就話crash dump有問題彈game........
回復

小喇叭.........原來外國有好多fourm既人都有same problem~~~
有無Brother知道可以點fix???
回復

原帖由 piggysw 於 2008-12-3  05:56 PM 發表
小喇叭.........原來外國有好多fourm既人都有same problem~~~
有無Brother知道可以點fix???

我諗都冇人知....如果有人知一早答左我地....
咁你見到外國個d forum有冇人知點解決??

原本諗住買返隻黎玩
不過見到呢度有兄弟話自己隻正版都有呢個問題,
我依家決定唔玩了
費事玩玩下又crash
0徙心機
300蚊都慳返

回復

我剛剛都有咁既問題...
仲剛剛踢完一季, 宜家點都繼續唔到...
一load就彈game...好灰...
真係唔想重頭來過...
又擔心重頭來過之後又係咁...
有冇高人可以解決到呢個問題=,=
回復

唔通d技術人員真係咁差勁, 一個咁既問題都幫唔到玩家...
究竟仲玩唔玩好=,=
回復

我用vista, crash dump幾次之後windows叫我裝 Divx, 我就去download+ 裝, 之後都未試過crash dump, 不過唔知係咪一定work
回復

原帖由 jimmyeah 於 2008-12-13  03:56 PM 發表
我用vista, crash dump幾次之後windows叫我裝 Divx, 我就去download+ 裝, 之後都未試過crash dump, 不過唔知係咪一定work

我用xp...雖然裝左divx...
入到去都係crash dump...
灰晒...不過唔該晒你~
回復

go on hoilday得唔得?
我前果幾集試過....最尾好似要開新save先得

另外試下right click logo "內容"set相容性 or set在windows98/nt模式執行遊戲
呢d只係老翻方法 未必work 不過可以試試
回復

原帖由 D_pong 於 2008-12-14  01:34 AM 發表
go on hoilday得唔得?
我前果幾集試過....最尾好似要開新save先得

另外試下right click logo "內容"set相容性 or set在windows98/nt模式執行遊戲
呢d只係老翻方法 未必work 不過可以試試 ...

已經去左hoilday, 之後都係咁......./,\
回復

same problem...
help...
回復

我都有咁ge 問題
d 人話delete 再裝
但都唔得........................
外國ge fourm 都有好多人有這問題.......
有d 人fix 到
話同d graphic 有關
個位人兄, 唔用d graphic 之後無事.......
我好多年無玩fm
原來08 時都有咁ge 問題.
回復

原帖由 bayern2009 於 2009-1-1  06:45 PM 發表
我都有咁ge 問題
d 人話delete 再裝
但都唔得........................
外國ge fourm 都有好多人有這問題.......
有d 人fix 到
話同d graphic 有關
個位人兄, 唔用d graphic 之後無事.......

完全正確
唔用graphic真係冇事...
回復

原帖由 SYLAR 於 2009-1-1  08:25 PM 發表

完全正確

我所有相同圖都無用
但都有事

呢兩日試緊唔用window mode用full-screen
雖然都仲有crash dump
但好似出現得無咁密
回復

回復 14# leung_kenneth 的帖子

你有無upgrade 到9.2
如果無可以try下
我up到9.2
又無事.....
回復

原帖由 SYLAR 於 2009-1-1  08:25 PM 發表

完全正確

唔用球員相??
回復

原帖由 bayern2009 於 2009-1-3  06:55 PM 發表
你有無upgrade 到9.2
如果無可以try下
我up到9.2
又無事.....

UPDATE o左
依然有問題
回復

如果都係唔得
外國d 人話
唔好用你 add 個d graphic, skin所有ge 野
之後在你crash 之前個一日 save 左去
之後continue c 下得唔得........
如果都唔得咁都係要開新save..................
回復

我都有同樣既問題!!
回復