捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 15:49:44

簡單好玩故事接龍1--何利西填海變斷背

有個何利西爵士
身家幾百億美元
本來餐餐好好地可以食鮑參翅肚
但佢竟然每日都叫工人買大家樂外賣返黎
佢話自己有個夢想
就係儲埋d錢唱散做銀仔
用黎掟維港將佢填平
終於,佢都...:icon032:

(p.s.請不要一野埋尾:icon101:)

holyknight001 發表於 2006-3-20 15:56:10

終於,佢都儲夠d 銀仔 :icon023:
打算用運輸機運去填海 :icon075:
點知...:eek2:

捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 16:03:14

點知佢掟晒佢手頭上所有錢落海之後
先發覺
原來佢d錢,淨係用黎餵飽維港d魚都唔夠:icon074:
佢太高估自己
一怒之下,何利西佢..:icon024:

阿忠 發表於 2006-3-20 16:12:12

原帖由 捷克NeVeD子彈 於 2006-3-2004:03 PM 發表
點知佢掟晒佢手頭上所有錢落海之後
先發覺
原來佢d錢,淨係用黎餵飽維港d魚都唔夠:icon074:
佢太高估自己
一怒之下,何利西佢..:icon024:

何利西佢決定去銀行借錢完成自己心願
去到銀行
銀行經理多多問佢借咁多錢做乜:eek2:
何利西同個經理講話要唱散銀填開
多多聽到之後
講左句:「你都硬x!:icon083:」
然後叫實Q打獲佢...:icon119:
通埋佢櫃之踢佢走:icon099:
何利西雖然受到好大屈辱
但佢完成心願既心依然冇動搖過:icon066:
於是佢....

華頓 發表於 2006-3-20 16:12:59

原帖由 阿忠 於 2006-3-2004:12 PM 發表

何利西佢決定去銀行借錢完成自己心願
去到銀行
銀行經理多多問佢借咁多錢做乜:eek2:
何利西同個經理講話要唱散銀填開
多多聽到之後
講左句:「你都硬x!:icon083:」
然後叫實Q打獲佢...:icon119:
通埋 ...
何利西已經將自己大部分既銀仔扔哂
一怒之下,何利西佢將唯一一枚剩下既銀仔吞埋落肚:icon099:
一日後,何利西肚子劇痛,去厠所時,竟屙了十枚銀仔!!!:eek:
佢驚奇地發現,原來佢每吞下一枚銀仔,就會屙返十枚銀仔
自此,佢就開始進行佢既"種銀"大計...:icon104:

捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 16:15:00

華頓接阿忠果段都得wo
咁由華頓果度繼續啦:icon101:

阿忠 發表於 2006-3-20 16:24:20

原來何利西係銀行被實Q通櫃令到佢身體出現化學反應:eek:
令到佢出現吞一蚊屙十蚊既奇蹟:icon048:
小西知道自己擁有呢樣異能既時候
佢明白到呢個係上天俾佢既恩賜:icon037:
佢諗到,只要佢係街頭賣藝
人地俾人一蚊佢
佢屙個十蚊出黎
到時佢收返個人兩個一蚊:icon124:
咁佢儲銀仔既大計就可以以倍速進行!:icon009:
但當佢落實大計後
佢突然醒起
自己有便秘既毛病!:icon014:
平均三日先屙到一次...
咁對佢既大計進行有好大影響
於是佢....

華頓 發表於 2006-3-20 16:26:10

接邊個呢:icon101::icon101:

傑夫仔 發表於 2006-3-20 16:28:52

佢去左非洲搵神醫醫病
個個神醫原來係 何......

捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 16:29:31

個神醫原來就係何百萬!:eek2:

傑夫仔 發表於 2006-3-20 16:34:39

何百萬一睇何利西,就知佢患上左非洲小國綜合性經濟食量變革病
亦即係所謂既便秘,佢開左一張藥方俾何利西...何百萬同何利西講
需然有藥方,不過冇藥,你要就自己去搵...講完就頭也不回轉身離去

何利西一睇張藥方,原來要搵既藥係:eek:

華頓 發表於 2006-3-20 16:43:45

小西要果隻藥,就係傑夫話過要切果度
想當年傑夫講明,如果某女星拎唔到女新人金,就同佢既兄弟一刀兩斷
但最後佢都冇做到,可見佢幾重視佢既兄弟
雖然短短地,但不嬲愈小既野就愈珍貴,小西到底拎唔拎到傑夫果度黎醫佢個病呢?(多多作的部分)

之但係天大地大,何利西一時間又如何搵一個人呢?
然而何利西既便袐問題愈來愈嚴重
佢都就黎支持唔住!!
係千鈞一髮,就黎谷到爆既時候
數以百萬計既銀仔從佢口部噴出!!!!
佢以為發現左有另類"渠道"比佢發洩
便袐頑疾得以完滿解決
佢既種銀計劃便得以繼續進行
誓言要向當日侮辱佢既多多進行大報復咁話

但過左唔係好多日
小西因布朗攏老烏,導致愛隊曼聯輸波,使他意外地扭傷口部肌肉
而家就連另類"渠道"都發洩唔到 :icon074:
無奈之下唯有向傑夫求救........

阿忠 發表於 2006-3-20 16:48:50

小西決定直接去搵傑夫
希望傑夫會被佢真誠所感動
俾左個度佢
佢去到搵傑夫
跪係度求佢俾左個度佢
點知後面突然傳黎一把聲
「你都硬x!:icon083:」
小西心諗把聲點解咁熟
又係銀行經理多多!:eek:
原來傑夫同多多有斷背關係
「你要左傑夫個度咁我以後食咩?:icon027:」
講完呢句之後....小西又一次被班大漢抬走去通櫃喇...
小西好傷心...並唔係傷心借唔到傑夫個度
而係驚異能會隨住第二次通櫃而消失...
佢決定3日後要試多次!....

華頓 發表於 2006-3-20 16:51:07

唔好意思
我搞亂左:icon050::icon050:

捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 16:51:47

原帖由 華頓 於 2006-3-2004:51 PM 發表
唔好意思
我搞亂左:icon050::icon050:

唔緊要,等我黎兜返:icon101:

捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 16:56:18

三日後,佢再次去做食銀屙銀既絕技
佢猛咁食猛咁食
將佢見到既銀仔都塞晒落肚
佢食一個就屙一個
屙一個又食一個
食到咁上下,佢知道無止境咁食落去
都唔係辦法...:icon092:

但首先要做既,都係要爆左多多同傑夫既秘密先:icon083:

阿忠 發表於 2006-3-20 17:26:33

小西一心諗位爆左傑夫同多多既秘密:icon066:
就可以報到呢個仇....
佢第一時間諗到同傑夫既好朋友阿白講:icon111:
希望離間佢地....於是佢去搵阿白
講俾佢聽呢件事....點知阿白話
「挑!一早知啦...上次我都有份玩...你有冇興趣丫...唔岩下次預埋你?:icon112:」
小西好驚訝....:eek:
於是佢再去搵傑夫另一個老友TinTin
「你唔係唔知下話?李安未拍斷背山之前佢地都斷背緊啦!
我係美國呢邊一早收到風話李安想搵佢地拍架,
但佢兩個堅持套野要有3級鏡頭,李安話套野頂盡2級半,所以咪換左人囉!」
小西諗....一定係佢身邊既人同佢熟先知呢件事
佢決定同高層阿爆講
「下!我一早知啦,佢地仲問過俾唔俾添?我咪話是但囉,我有彩寧咪得。:icon065:
你望下個邊,大細s玩得幾開心,唔怕話埋你聽,個個阿忠仲變態,附近D貓貓狗狗都俾佢玩過哂。:icon045:」
唔通全部人都知道呢個秘密?
小西決定返屋企問下細佬西風:icon009:
「我講過啦!係咪個陣打緊WE聽唔到我講咋!:icon049:」
小西徹底失望,佢明白
佢一日唔剷除多多...佢既心理陰影都唔會消失:icon014:
而且...一旦剷除多多...佢要捉傑夫就話都冇咁易:icon075:
於是佢再計劃下一個報仇計劃.....................

捷克NeVeD子彈 發表於 2006-3-20 17:28:18

好可惜小西係唔會夠多多鬥
佢一定要搵人幫拖:icon032:

華頓 發表於 2006-3-20 17:55:10

原帖由 捷克NeVeD子彈 於 2006-3-2005:28 PM 發表
好可惜小西係唔會夠多多鬥
佢一定要搵人幫拖:icon032:
留位:icon032:

華頓 發表於 2006-3-20 18:06:25

不過,何利西發現佢身邊既密友全部都斷緊背:icon083:令佢難以接受
所以縱然佢明知唔夠多多單挑
仍然冇搵到人幫拖
誓死同多多隻揪搏命:icon066:

本以為係一面倒既較量
發生了意想不到既事情...
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 簡單好玩故事接龍1--何利西填海變斷背