會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 16023|回復: 23

[FM2008] 如果可以由教練做起~~~

大家如果由教練or副領隊做起好唔好呢??
每場球賽領隊or總教練向你發問問題(可能係誰球員出場較好...做一些特定任務)提升經驗then 再去考牌~~才決定你的reputation,先可做到領隊or coach!!
因為fm05-08,都見到scout,coach,ass.manager 空缺都無得做~~~
單選投票, 共有 344 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
我都有個諗法...

d u17 u21 可以我地做領隊..自己親自選d新星入隊..

打得好可以推薦個球員比上面國家隊大佬...

咁既話我都會好開心
回復

遊戲變得多元化  都係好事黎GE
回復

我選1
" 不好,失了該遊戲意義"的話,開遊戲時都有權唔理新功能,當舊版咁玩
回復

我無啦啦諗~如果做死一個球員既經理人會點
回復

原帖由 bfmicf 於 2007-12-22  02:44 PM 發表
我都有個諗法...

d u17 u21 可以我地做領隊..自己親自選d新星入隊..

打得好可以推薦個球員比上面國家隊大佬...

咁既話我都會好開心

咁個game名應該叫咩
回復

原帖由 惡魔卡卡DX 於 2007-12-22  06:38 PM 發表
我無啦啦諗~如果做死一個球員既經理人會點

如果係咁
應該係做agent 可以簽球員先岩...
應該唔限一個掛
回復

football manager即係足球經理人.....
如果做到am、教練就唔係fm啦
回復

想問可唔可以加埋好似馬會果d賭波呀(還掂佢都已經有個倍率la)
而且最好仲可以儲定d錢去玩收購球會
咁就可以做埋chairman同manager (好似nba熱火咁)
咁就可以創造出自己想要既夢幻球會lor
回復

但係做scout...你識唔識去睇人地都係一個問題
做coach同u21個d manager都話易d姐
我真係想知點做physio

but我係agree的, 因為多元化左
回復

有得做球探正喎
介紹d勁人俾個領隊
回復

都ok 但coach 點做
你自己玩去教人地??
但多元化d可能好d
回復

不如多埋自己係球場度
打打下果陣可以行黎行去落下指令仲真實
回復

我覺得要加嘅係

1. 我哋d人工都唔知有咩用,人工高咁又點?
我覺得應該要可以用來買吓嘢,如一d game 嘅function

2. 我希望可以有個全隊人整体能力的數值,如我出唔同人,用唔同陣時,d人可以對嗰個戰術陣式嘅發揮和熟悉度等等

3. 增加訓練的透明度,如我對這個人用這個training時,預期會達到的效果
回復

呢度有咁多人都唔知咩叫領隊教練...
得英超先會叫做領隊
其他地方只叫做head coach,即係教練
漢尼斯,以前祖記果個莫治就叫manager
回復

原帖由 panda1205 於 2007-12-27  09:09 PM 發表
想問可唔可以加埋好似馬會果d賭波呀(還掂佢都已經有個倍率la)
咁就可以做埋chairman同manager (好似nba熱火咁)
咁就可以創造出自己想要既夢幻球會lor ...

的確以前有隻game係可以賭錢兼打假波(from某年apple)
回復

咁樣同三國志可以用普通武將一樣... 最終都比 KOEI 取消返啦...

FM 就係 FM,  唔做 MANAGER 就好像唔係 FM 了...
回復

原帖由 panda1205 於 2007-12-27  09:09 PM 發表
咁就可以創造出自己想要既夢幻球會lor ...

犯法架wor
回復

原帖由 艾奧里斯 於 2008-1-9  03:46 PM 發表
我覺得要加嘅係

1. 我哋d人工都唔知有咩用,人工高咁又點?
我覺得應該要可以用來買吓嘢,如一d game 嘅function

2. 我希望可以有個全隊人整体能力的數值,如我出唔同人,用唔同陣時,d人可以對嗰個戰術陣式嘅發揮和熟悉度等 ...

唔贊成第二個, 因為呢個係FM/現實都有既樂趣 , 你出左個陣唔知個效果 , 要試先好玩
回復

但是也要SI做到才有意義啊
回復