會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3816|回復: 10

帝京酒店花月庭

前日女朋友生日~去左食自助餐
3XX/PP
各大銀行信用卡有85折
DPS有三倍積分

未入門口已經覺得個格調唔錯+幾靚
原來BOOK 8點半我8點到都比我入
坐定定之後就開始睇下有咩食喇
打左個白鴿轉,都係果D野食啦,稍為意外既就係有個COUNTER可以比你即場揀意粉同配料炒

開頭各飲一個湯,分別係栗米蛋花湯同埋翅(仲有忌廉湯揀)
兩個都唔錯
之後夾左D沙律,不俗(不過款式比較少)
女朋友就食左D翡翠螺,蟹腳果D,都幾鮮甜(仲有凍蝦)
再睇下D日本野,望到都唔算話係好好,所以求其夾左幾塊三文魚同北寄貝就算,順手拎多個冷麵(同場仲有即場製既手卷,可以自己揀餡)
番到去食,果然係麻麻,個冷麵最差,痴口既

之後就開始食熱盤
首先食左三杯雞,金菇西蘭花同埋蒙古咖哩羊肉(同場仲有台灣麵線)
三杯雞好食,甜甜地又唔太辣
金菇西蘭花係全場熱盤唯一一個菜,好食
咖哩羊肉不過不失,肉質太實淨
之後再試其他熱盤
燒味D叉燒竟然好食過平時D燒味檔 D雞就不過不失(同場仲有片皮鴨,不過我出番去已經冇哂,仲有豬肉燒賣,奶皇包)
仲有幾好食既羊架,好濃紅酒味既牛柳,好好食既麵包糠焗雞柳,好好好好食既蒜茸蒸大蝦....飽哂(仲有D牛扒)

之後食甜品,我就要左檸檬批,朱古力巴夫,葡撻
檸檬批味道唔錯,朱古力巴夫太甜,葡撻好過KFC(出面有個外型根本唔係芒果布甸既芒果布甸,女朋友放到入口確定唔係芒果布甸,但都唔知係咩)
之後仲食埋雪糕,有Haagen Dazs既雪糕杯(VANILLA同紅豆),雀巢雪糕杯(VANILLA,TOFU,香芋)同埋紅綠豆雪條

食完雪糕唔甘心,走左去試炒意粉
有普通意粉,長通粉,貝殼粉同一隻黑色既意粉揀
配料有蜆,意式辣肉腸,青口,磨菇同蕃茄
汁料有茄汁同白汁揀
我揀左白汁磨菇腸長通粉,好好食

仲有野飲任飲,凍熱啡奶茶檸茶檸水,橙汁竹庶水提子汁

以五星為最好食黎講,有四星半
值得推介
咁熟既間野
回復

原帖由 孫中謝拉特.奧雲 於 2008-5-9  12:50 PM 發表
前日女朋友生日~去左食自助餐
3XX/PP
各大銀行信用卡有85折
DPS有三倍積分

未入門口已經覺得個格調唔錯+幾靚
原來BOOK 8點半我8點到都比我入
坐定定之後就開始睇下有咩食喇
打左個白鴿轉,都係果D野食啦, ...

抵玩!!
回復

呢間野 以前唔係煮通粉/意粉 係整pizza的~!!
以前試過有甜品有火x雪山!!!

的食物都ok啦~! 但種類都係差唔多!
回復

其實我覺得要有主題既buffet先好
回復

帝苑我上個月去匯豐卡有八五折﹗每位都係3xx左右

d牛肉非常好味
回復

好似食過
回復

睇到想食宵夜
回復

原帖由 Dioray 於 2008-5-9  23:48 發表
帝苑我上個月去匯豐卡有八五折﹗每位都係3xx左右

d牛肉非常好味

OFFTOPIC
回復

原帖由 孫中謝拉特.奧雲 於 2008-5-10  09:14 AM 發表

OFFTOPIC
回復

smartone send個SMS黎話去間野食
有75 折
回復