會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: henrytam

[動晝] 動漫新番討論區@2011春番

幼女戰記 12

終於好順理成章發展成世界大戰
譚雅起ed 後既宣言真係好正

我諗開第二期應該無乜問題
回復

Sakura Quest 1 - 2

PA 又一部職場女性作品
作畫, 人設都係一貫PA 水準

呢套有一樣野比白箱好, 就係5個女主角係1 team 人, 劇情可以比較集中
而且可以多D 互動.
回復

Re:CREATORS 1 - 2

異世界, 穿越, 平行時空都見得多
今次竟然諗到送反方向輸送動畫人物去現世, 條大橋唔錯

背後做個班人係AZ 同一group 人, 製作品質同配樂都絕對有保證.
回復

銀河機攻隊 覺醒的基因

銀河機攻隊係近年我覺得打得爽既機械人番,
劇場版打鬥係keep 到, 但劇情就麻麻啦,
出個劇場版都似係為第二季鋪路架啦, 多左咁多新角色, 無理由剩係ova 用.
回復

進擊的巨人 26 - 28

已經唔太記得套野講乜, 但動畫質量依然很好
其實套野最熱血都係上季季中個個奪回戰, 之後其實都開始係D 老土劇情
回復

正確的卡多 00 - 02

初初重以為係睇主角點樣係唔同事件中展示交步手腕
點知突然有外星人出現
條大橋我覺得係好荷利活既, 而家拖做動畫, 唔知會點呢

同呢套野D CG 算睇得順眼
傳聞東映係想用呢套野訓練下自己既CG 技術
咁實驗性, 唔太洗考慮觀眾既片, 劇情上可能會令人更有驚喜.
回復

Sakura Quest 5

繼續雕刻, 估唔到解決方法意外地務實
睇到最後自己都有重莫名其妙既感動.
回復