會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5390|回復: 38

大家會點排東西岸排名?

分區冠軍會列頭三號種子

EAST:

1. HEAT---擴軍後比上季更勁
2. PACERS---只要冇打鬥停賽,仍是爭勝要角
3. NETS---弱勢的分組冠軍
4. PISTONS---同PACERS戰績唔會差太遠
5. CAVS---正面擴軍,James唔傷有計
6. SIXERS---爛船仍有三斤釘
7. BULLS---Curry走人,Songila和Sweetney可填補戰力損失
8. CELTICS---我預Ainge會搞古怪交易,所以至排第八
9. WIZARDS---Hughes離開影響好大
10. KNICKS---治標唔治本,俾多一年Brown
11. BUCKS---Bogut今季表現同上季D.Howard差唔多
12. MAGIC---Francis打SG無助戰力,Vazquez唔黎至大鑊
13. HAWKS---JJ來投確有幫助,不過中鋒...
14. RAPTORS---俾班新秀磨下先
15. BOBCATS---經驗不足,過多兩季會上

WEST:
1. SPURS---Finley,Oberto和Van Exel來投令後備實力更強
2. WARRIORS---打法和上季太陽一樣
3. TIMBERWOLVES---我鍾意Jaric的加盟,McCants似乎唔錯
4. MAVERICKS---排響馬刺之後,最高只能排第四
5. ROCKETS---姚明拍Swift打內線,好過J.Howard
6. LAKERS---相信禪師
7. SUNS---缺少Stoudemire戰力跌唔少
8. SONICS---Allen雖然續約,不過冇乜補強
9. GRIZZILES---和上季差唔多,別忘記同區對手要對四次,蝕底
10. KINGS---內線防守力麻麻,Abdul-Rahim又做罪人?
11. NUGGETS---蜜月期完左,難靠氣勢連勝
12. CLIPPERS---有天份,衰冇野心
13. JAZZ---D.Williams絕對係好野,Ostertag退休正是爵士反彈之時
14. BLAZERS---新秀多,磨練下
15. HORNETS---死氣沉沉...
咁睇好勇士
我驚佢地今季繼續維持潛力股既表現
回復

Originally posted by SamiHyyyyyyyia at 2005-10-15 10:15 AM:
咁睇好勇士
一爆就非同小可
回復

Originally posted by SamiHyyyyyyyia at 2005-10-15 10:15:
咁睇好勇士

相信baron
回復

Originally posted by 射手shooter at 2005-10-15 09:51 AM:
分區冠軍會列頭三號種子

EAST:

5. CAVS--- ...

11. BUCKS---Bogut今季表現同上季D.Howard差唔多

太樂觀
回復

Originally posted by 射手shooter at 2005-10-15 09:51 AM:
分區冠軍會列頭三號種子

EAST:

達拉斯應該係火箭後面掛

Head 表現對辦
回復

McCants絕對係一件正貨啦
回復

小牛都仲咁前?
回復

唔好太低估太陽……
回復

Originally posted by 沉睡的藍 at 2005-10-15 18:54:
唔好太低估太陽……

上季季後賽,拿殊對牛仔屈到
回復

各位,我講的是今季戰績排名,而不是戰力排名
回復

我估就:

1.PACERS
2 .HEAT
3. NETS
4. PISTONS
5. CAVS
6. SIXERS
7. WIZARDS
8. KNICKS
9. BULLS
10. BUCKS
11.MAGIC
12. CELTICS
13. HAWKS
14. BOBCATS
15. RAPTORS

PACERS,HEAT,PISTONS應不會差太多,穩定因素下我傾向溜馬,PISTONS常規賽上2季都有漫不經心的情況,HEAT需時整合+常規賽未必(不用?)博盡.而溜馬即使進攻走火但有還堅固防守,正如前季一樣,但季後賽對打HEAT,PISTONS我就覺會輸了
而SIXERS,NY,WIZARS,BULLS可能相去不遠..NY如果布郎爺教導有方,以其人腳打進季後賽非夢想

1. SPURS
2. SUNS
3. NUGGETS
4. ROCKETS
5. KINGS
6. MAVERICKS
7. WARRIORS
8. SONICS
9. TIMBERWOLVES
10.GRIZZILES
11. CLIPPERS
12. JAZZ
13. LAKERS
14. BLAZERS
15. HORNETS

SPURS不如HEAT完全大改組,只是加強後備兵力,在整合方面沒問題,以60勝為目標吧.SUNS會比上季差少許,但依然看好分組冠軍.
NUGGETS單看前線人腳已夠嚇人.
KINGS可能好多人不看好,但5門齊健康情況下還是強隊.
總之西岸太接近了若非分組冠軍的話就要為爭奪5-8名而努力.
LAKERS人腳太差了,積遜都未必能改變到什麼出來
回復

Originally posted by 射手shooter at 15-10-2005 09:51:
分區冠軍會列頭三號種子

EAST:

Kings
回復

dallas今年冇o架喇
回復

Originally posted by 講野無point的人 at 2005-10-16 01:26 AM:
dallas今年冇o架喇

係lor...
雖然上年有段冇左finley既時間都ok..
回復

WARRIORS---打法和上季太陽一樣

Pietrus
回復

I Believe In Kings~
回復

Francis 一定要控波先好...成個iverson咁
回復

Originally posted by 阿sa at 2005-10-16 06:51 PM:
Francis 一定要控波先好...成個iverson咁

打SG LAW
回復

Originally posted by TinTin at 2005-10-17 03:26 PM:

打SG LAW
IVERSON打番PG仲好喎
回復