會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 阿爆

[FM] FM 2006 問題區(第一頁有Q&A #1 - #4)

想問下..spain d registration  係點?
佢有2段時間嫁嘛..?咁我re左25個..
點解之後又話我某d 球員//
currently not registered..
又話咩next fixture registered in time..
又咩 cannot registered next match??
回復

Originally posted by Ndj at 2005-11-8 12:15 AM:
想問下..spain d registration  係點?
佢有2段時間嫁嘛..?咁我re左25個..
點解之後又話我某d 球員//
currently not registered..
又話咩next fixture registered in time..
又咩 cannot registered next mat ...

你update 左去6.0.1 Build 70473 未 ??
回復

有樣野想問,我整唔到相去自己個教練到既
張相要擺係咩野file到架?個config入面要打D咩

我個id係100018965 同埋 我個人名係Maksim Mrvica
可唔可以教下我
回復

Originally posted by hikki at 2005-11-8 01:52 PM:
有樣野想問,我整唔到相去自己個教練到既
張相要擺係咩野file到架?個config入面要打D咩

我個id係100018965 同埋 我個人名係Maksim Mrvica
可唔可以教下我

自製球員相

首先player/staff 都可以整的

1. eg : 我想整自己 Daro Morado - Inter

2. 咁就去想整既既球隊個folder 到 , 即係 "...Sports Interactive\Football Manager 2006\data\graphics\pictures\players\ita\seriea\inter"
(原本無folder 既 , 就自己create 一個...)

3. 開個config.xml 準備edit
(原本無config file 既 , 就自己去其他球隊既folder 到copy 一個過黎...)

4. 加一句code 落去 : <record from="[My name]" to="graphics/pictures/person/[my id]/portrait"/>
咁即係加我自己既話就會係 : <record from="daro morado" to="graphics/pictures/person/1234567/portrait"/>
(ID 去preference到tick show unique ids 就可以睇到...)

P.S. 張相size 係95 x 95 , png格式 , 32位元深度既相 , 改名做球員/Staff 個名 , 即係我自己就係 daro morado , save 番落所屬球隊既folder 到 , 即係我就係 "...Sports Interactive\Football Manager 2006\data\graphics\pictures\players\ita\seriea\inter"
回復

唔知你地有無呢個問題, 我第一個月都好地地, 第二個月就唔可以press finance 裡面既income, 一press 就hang機, expenditure 無問題wor, 都唔知點算... 又唔係翻版...
有無人幫幫我ar?
回復

Originally posted by genius at 2005-11-8 10:27 PM:
唔知你地有無呢個問題, 我第一個月都好地地, 第二個月就唔可以press finance 裡面既income, 一press 就hang機, expenditure 無問題wor, 都唔知點算... 又唔係翻版...
有無人幫幫我ar?

FM 2006 既小問題來的

因為你用左Window mode 玩 FM , 如果用番Full screen 就無問題 , 否則唔入去 income 當無發生就得
回復

Originally posted by 阿爆 at 9-11-2005 12:21 AM:

FM 2006 既小問題來的

因為你用左Window mode 玩 FM , 如果用番Full screen 就無問題 , 否則唔入去 income 當無發生就得

唔該曬版主 , 咁我轉番full screen sin !
回復

唔好意思, 仲有一個問題, 就係整相一定要32位元先得ar? 我個d 相得24位元, 係唔係就唔得ar? 如果唔得, 咁點先可以整到係32位元既相ar? 唔該ar !! 感激 !!
因為我想整d 動畫人物上去, 應該幾得意 !
回復

Originally posted by genius at 2005-11-9 01:03 AM:
唔好意思, 仲有一個問題, 就係整相一定要32位元先得ar? 我個d 相得24位元, 係唔係就唔得ar? 如果唔得, 咁點先可以整到係32位元既相ar? 唔該ar !! 感激 !!
因為我想整d 動畫人物上去, 應該幾得意 !

use photoshop
回復

點蟹我之前用某人整出黎係game load save我用到,但係今日無啦啦load game個陣時話唔夠記憶體,已經重裝都唔得,點做先可以解決問題
回復

有d人名問題:
點解我個save到簡尼會變左一個m字頭既人??
發生左d乜問題定係簡尼有第2個名??
回復

Originally posted by garyyhk at 2005-11-9 06:16 PM:
有d人名問題:
點解我個save到簡尼會變左一個m字頭既人??
發生左d乜問題定係簡尼有第2個名??

http://www.hkcm.com/

[2005年10月21日消息]

FM 2006賽事、國家名稱修正檔推出及完全修正方法

由於版權問題,FM 2006跟FM 2005一樣,很多賽事和國家的名稱不能使用真實名字,包括歐洲足協盃、圖圖盃等,該修正檔可將有關賽事的虛假名稱重新變回正常,適用於FM 2006試玩版及正式版各種語言版本。另外,同樣因版權問題,部分球員、球會都分別被迫使用了假名及不能操作國家隊,為使可以解除有關限制,只要玩家在你的FM 2006目錄下,找出「data \ db \ lnc \ all」資料夾,並將資料夾內全部假名檔brussels.lnc、fake.lnc、france.lnc及nleague.lnc四個負責控制假名的檔案一併刪除,再使用賽事名稱修正檔才正式開始新遊戲即可完全解決假名及不能操作國家隊的問題,請各位到「檔案下載區---其他下載」中下載。
回復

Originally posted by ericno at 2005-11-9 05:51 PM:
點蟹我之前用某人整出黎係game load save我用到,但係今日無啦啦load game個陣時話唔夠記憶體,已經重裝都唔得,點做先可以解決問題

重裝之後係仲有話唔夠記憶體 定係 load 唔到game ??
回復

Originally posted by 阿爆 at 9-11-2005 06:30 PM:

重裝之後係仲有話唔夠記憶體 定係 load 唔到game ??
都係記憶體唔夠,普通load就到,如果用係game再reload個就唔得
回復

我想問下用me玩,冇相容性果度~點先玩到??
回復

Originally posted by ☆蕉蕉☆ at 2005-11-9 08:46 PM:
我想問下用me玩,冇相容性果度~點先玩到??

你原來唔set 相容性 係玩唔到 game ??
回復

係呀~~但係me果度冇相容性去click
可以點搞??
回復

Originally posted by ☆蕉蕉☆ at 2005-11-9 10:28 PM:
係呀~~但係me果度冇相容性去click
可以點搞??

有無試過哂佢個度講得出既方法 ??

http://web.sigames.com/sibase.php?type=view&id=173
回復

救命呀...
唔知點解開唔到fm呀...
尋晚save左之後玩左陣就熄機...
但而家開唔到啦=.=
回復

Originally posted by garyyhk at 2005-11-10 02:05 PM:
救命呀...
唔知點解開唔到fm呀...
尋晚save左之後玩左陣就熄機...
但而家開唔到啦=.=

係成隻FM 開唔到 定 load 唔到個 save ??
回復