會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-14  08:33 AM 發表
我要多角戀

但唔要同性戀喎

呢個領隊唔掂喎...雙性戀
回復

原帖由 cesc 於 2006-2-14  05:10 PM 發表

呢個領隊唔掂喎...雙性戀

搞球員
回復

男人打男人一把?
回復

原帖由 Vincent_Chan 於 2006-2-14  06:15 AM 發表
最後個part咁斷背山既?

從那天起我戀上我左手
從那天起我討厭我右手

回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-14  06:25 PM 發表

搞球員

會唔會搞埋領導層
回復

"原來係咁呀!唔該哂領隊,我會多加留意的了...."

"唔....睇住你個仔啦,唔好俾壓力佢..." 唉,同多遜爸爸傾左好來,搞到好夜先返到屋企訓。算啦鬼叫我係領隊咩.......

頭先係公園聽多遜訴苦,原來佢覺得佢細佬米高多遜俾到佢太大壓力,成日俾人將佢同細佬相提並論,令到佢感覺到好煩厭。咁又係既,有個可以踢到英格蘭一隊既細佬對於呢個只可以踢非聯賽既哥講的確係唔多好受,不過作為球員有時就係要承受壓力架喇。不過聽到佢話連佢阿爸都成日咁樣俾壓力佢,咁又過份左d,家人應該俾信心佢而唔係加重佢負擔,所以特登搵佢爸傾下.....好在佢都算係通情達理既人,好快佢就明白............不過夜晚又被比琳達嚴刑盤問了

講真,而家諗番下我細佬唔知會唔會俾我影響到呢......

2005年11月17日
兩位球員威爾遜同夏利士黎到呢度,同兩位傾過之後,出奇地發現兩位似乎急不及待加盟....睇黎佢地同哈利列納都幾大仇恨。今季樸記改由哈利列納執政,仲有大水候射住,一下子簽左幾個人返黎。不過成績仍然未如理想,暫時英超包尾,問題唔單止球員唔夾、而且球員同領隊仲出現不和,當中簽入安奴夏(Nedum Onouha)同卡歷克(Michael Carrick)引起好多球員既不滿,當中就包括威爾遜同夏利士。我同哥連傾過後,決定向樸記提出威爾遜借用同夏利士試腳一個月。

2005年11月19日
係對Basingstoke既比賽前,文達歷(Milan Mandaric)通知我我地兩個要求佢都同意了。

非聯賽南組第十四場

Basingstoke Town VS Maidenhead United

休息左七日後球員今場果然好左好多,半場完全控制戰局。25分鐘,拉姆辛右路突破,係窄角位試射被龍門救出,尼高斯補入。9分鐘後,保羅羅賓遜、格蘭同尼高斯既三角短傳破了對方防線,後者成功蕩入,領先兩球完半場。

下半場就是保羅羅賓遜世界了,56分鐘佢先黎個20碼遠射正中死角,4分鐘後佢再接應查洛傳中頂入。70分鐘佢仲有一個妙傳俾尼高斯,不過可惜佢未能把握。

結果兩位射手既梅開二度我地成功大炒四球。

Basingstoke (4-4-2): Caldwell; Gibbons, Taylor, Turkington, Meade; Campbell, Swonnell, Lockhart, Cook; Ogbodo, Issac

Maidenhead(4-4-2): Harrison; White, Dawson, Cunningham, Burton; Rasmussen(Traynor 58", Grant(Hughes 70", Tomlinson, Smyth; Nixholls(Roberts 80", Robinson

Final Score: Basingstoke 0-4 Maidenhead
MoM: Paul Robinson

2005年11月20日
威爾遜同意加盟我地,我地仲有£7,000既優先收購權。

新球員加盟資料
威爾遜(Marc Wilson)  17歲   愛爾蘭  D/DM C—非常平均的防中,能踢多個位置,潛質優厚的球員。

2005年11月22日
夏利士同意黎我地呢度,我即刻叫桑恩黎睇下佢情況....

"桑恩佢有冇大問題?"

"佢韌帶撕裂真係幾嚴重,不過佢身體質素仍然幾好,我諗唔會有後遺症。我估佢二月頭踢得..."

"唔該哂,幫我繼續留意佢情況....."

2005年11月26日
FA Trophy第三圈外圍賽

Marlow VS Maidenhead United

威爾遜今場第一次正選。呢場比賽比想像中難踢,整場波頭段都只係五五波,我地要到74分鐘先打開缺口,曲基左路傳中羅拔士再次利用佢既高空優勢為我地取得領先。12分鐘後,曉士一個24碼遠射增添比數。不過Marlow仍然冇放棄,3分鐘後Simpson角球頂入追番一球,好在已為時已晚。

我地正式通過外圍賽。

Marlow (4-4-2): Wright; Smillie, Ward, Morris, Carbould; Howell, Cook, Tracey, Webster, Simpson, Jennings

Maidenhead(4-4-2): Farr; Stamp, Dugdale, Cunningham, Parsons; Barnett, Wilson, Glynn, Cook(Hughes 78"; Roberts, Newman(Robinson 67"

Final Score: Marlow 1-2 Maidenhead
MoM: Stephen Hughes

2005年11月28日
係對Eastleigh既比賽前一日,係網上睇到消息列納同韋亞法拉(John Viafara)同派斯基(Brian Priske)鬧大交。點解列納教到咁架= =,講真兩位我都好想簽,不過自知冇可能的

2005年11月29日
非聯賽南組第十五場

Maidenhead United VS Eastleigh

保羅羅賓遜再度發威,今仗成功"大四喜"。12分鐘,佢先接應麥克史密夫傳中頂入。38分鐘,佢接應格蘭傳送突破越位射入。臨完半場前,佢再度接應拉姆辛傳中頂入。上半場完全係佢既世界。

不過佢都未玩完,下半場開賽三分鐘,尼高斯射門中柱,羅賓遜乘機補入。4-0!狀態真係好到咁.........不過入左呢球之後佢就靜落黎,隊波都沉左唔少。真係!隊波好似靠哂一個咁!結果球隊再次順利大勝一場。

Maidenhead(4-4-2): Harrison; White, Dawson, Cunningham, Burton; Rasmussen, Grant(Wilson 75", Tomlinson, Smyth(Hughes 75"; Nicholls, Robinson(Roberts 70"

Eastleigh(4-4-2): Tarr; Whithouse, Thomas, Rofe, Ashford; Baldry, Stokoe, Thomas, Haddow; Cooper, Chibogu

Final Score: Maidenhead 4-1 Eastleigh

Weymouth今屆第一次全失三分,作客輸俾Sutton Utd 2-3,我地距離縮窄至一分。

2005年12月2日
聽日對手Chorley係我地友會,佢地主席郤克蘭(Jack Kirkland)同我地高層係朋友。今日佢搵我地一齊食餐飯,順便交流下足球知識,不過估唔到佢竟然有要求..........

"盧靴利,其實係咁既,我想問你地借一名前鋒...."

"前鋒?"

"係,因為我地前鋒人手不足....."

"丹尼爾,你有冇多餘前鋒可借出?"

我諗左一陣,的確有個巴干係可以借既,雖然我想保留人手......" 我地球隊有位巴干可以借既...."

"咁唔該哂啦!"  結果我地同意借用條款了。

2005年12月3日
英格蘭足總盃第二圈

Chorley VS Maidenhead United

今場球隊同我地別名都係Magpies。我地上半場32分鐘先得到領先,羅拔士接應巴列特右路傳中頂入。之後一直好多機會增添紀錄,不過要到80分鐘先把握到機會,巴列特罰球直射入網。結果我地成功晉身第三圈。

Chorley(4-4-2): Bracey; Varley, Armstrong, Leather, Price; Mills, Jones, Murray, Porter; Wilkinson, Thompson

Maidenhead(4-4-2): Farr; Stamp, Dugdale, Wilson, Parsons; Barnett, Glynn, Hughes, Cook(Traynor 68"; Roberts(Bacon 68", Newman

Final Score: Chorley 0-2 Maidenhead
MoM: Chris Barnett

2005年12月5日
今日英格蘭足總盃第三圈抽籤,將可能會抽到英超球隊,一諗到可能抽到曼聯、利物浦呢d我就好興奮。我即刻返到屋企等抽籤,點知就抽時收到加利電話.........

"喂!緊唔緊張呀?"

"你做咩打黎,開始啦!"

"我就想同你一邊睇一邊傾......"

"你呢個傢伙..........."

"喂!睇下,出左我地果隊啦....."  我一睇...." Norwich VS Weymouth...."

"作客諾域治?唔錯呀,佢地下季好有機會上英超....."

"唉!我想對英超強隊呀......"

"算啦!未必咁易抽中既......"

"激氣...呀..........呀!" 突然加利一聲大叫...

"咩事呀?"

"你睇下,你隊波出左啦!"

我見到後,幾乎大叫出黎......"紐.....紐.......紐卡素!?"

to be continued......

回復

真假喜鵲對碰
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-14  10:21 PM 發表
真假喜鵲對碰
羅賓遜復仇記
回復

我想問,係唔係對老桑係的話,同我贏左佢
回復

原帖由 天才守門員 於 2006-2-14  10:26 PM 發表
我想問,係唔係對老桑係的話,同我贏左佢

仲面臨緊被炒威脅tim
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-14  10:33 PM 發表

仲面臨緊被炒威脅tim
好真實
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-14  10:33 PM 發表

仲面臨緊被炒威脅tim

就由你送佢上路啦
回復

原帖由 cesc 於 2006-2-14  08:41 PM 發表

會唔會搞埋領導層

大小通吃
回復

Michael Dawson對 Kevin Dawson
回復

原帖由 基維蝦 於 2006-2-14  11:42 PM 發表

係喎
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-14  10:21 PM 發表
真假喜鵲對碰

有冇咁岩
回復

先透露些少得唔得呀
呢場波太多賣點
回復

"唉呀,作客紐卡素呀,大戰喎。" 係我隔離既比琳達附和著.........

"你就好啦!可以去聖占士..........唔講啦!我地拆禮物日再見啦!" 加利不滿地收線了,不過我都冇理到了,而家我心裡只有緊張與興奮。不過我相信有人比我更期待呢場比賽........

2005年12月6日
係對Bognor Regis Town既比賽前..............

"大家!努力呀!要保持好最佳狀態呀!" 出聲果個係保羅羅賓遜......由今日見到佢開始佢就好興奮,唉大家都知道佢而家諗緊咩啦= =........

"冇錯!大戰即將到啦!" 多遜又出聲,唉大家又係知道佢諗緊咩啦= =..................

全部球員見到佢地都無言,雖然所有球員對於可以造訪聖占士都感到非常興奮,不過異常緊張既就係呢兩位.............

"好啦!就黎開賽啦,你地兩個冷靜d啦..." 服左佢地兩個

非聯賽南組第十六場

Bognor Regis Town VS Maidenhead United

睇黎抽中對紐卡素真係完全打起左保羅羅賓遜,佢三分鐘就先開紀錄了,佢由中場帶波,同尼高斯作個one-two後即面對龍門。對於狀態咁好既羅賓遜點會難到佢呢。36分鐘,又係羅賓遜,佢係右路推過一個然後交俾拉姆辛,後者傳中俾尼高斯一頂入網。半場就此領先2比0。

不過下半場我地即刻被追近,多遜拉跌Nightingale被罰十二碼(太有火了),後者親自操刀入網。不過5分鐘後,羅賓遜又開發威了,接應拉姆辛傳中頂入。結果我地順利勝出。

Bongor Regis Town(4-4-2): Stoner; Piper, Rowland, Balfe, Elphick; Murphy, Watson, Birmingham, Hudson;Nightingale , Beck

Maidenhead(4-4-2): Harrison; White, Dawson, Cunningham, Burton; Rasmussen(Traynor 62", Grant, Tomlinson, Smyth(Hughes 62"; Nicholls, Robinson(Roberts 75"

Final Score: Bongor Regis Town 1-3 Maidenhead

我地終於榮登非聯賽南組第一位,因為Weymouth今周只係和波!

2005年12月7日
巴干同意了以借用形式加盟Chorley。

2005年12月8日
FA Trophy第一輪比賽抽籤結束,我地將會對Braintree,比賽將在12月17日進行。

2005年12月9日
桑恩向我報告夏利士既傷勢進展良好,相信一月中就可以慢慢復操。不過壞消息係霍斯既復出日可能要延遲,因為近排既復原進度一般。另外仲有韋恩昆尼已經加快操練,可望可以係一周內完全復操,桑恩同我講佢呢幾日特別落力,哈哈,我都明白點解既,佢都好想係對紐卡素果場出場係紐迷面前再次展現佢既實力。不過講真佢咁既情況果場出場機會真係微乎其微.............

保羅羅賓遜同多遜近排似乎練得太多了,不過就算點講佢地都要繼續練,唉真係冇佢地辦法

2005年12月10日
非聯賽南組第十七場

Lewes VS Maidenhead United

呢場比賽開得比較辛苦,上半場對手攻勢比我地多,不過佢地命中率極少。不過麥克史密夫成為我地贏波關鍵。到64分鐘我地先開紀錄了,剛入替冇來既麥克史密夫扭過兩個後防然後勁射直入網仔。10分鐘後,麥克史密夫既左路傳中,保羅羅賓遜一腳射入!2-0!

Lewes(4-4-2): Wilkerson; Hooper, Lovett, Kennett, SRobinson; Legge, Foyewa, Brennan, Holligan; Sigere, Watts

Maidenhead(4-4-2): Harrison; White, Dawson, Cunningham, Burton; Barnett, Wilson, Hughes, Cook(Smyth 63"; Nicholls(Roberts 70", Robinson

Final Score: Lewes 0-2 Maidenhead
MoM: Mark Smyth

2005年12月12日
今日朝早睇比琳達買果份郵報(Daily Mail)係體育版見到篇咁既新聞..................

原帖由 Daily Mail 於 2005-12-12  11:42 AM 發表
Walsall decide to axe boss Merson

Ex-England star Merson joined the club as a player in 2003

Former England star Paul Merson has been sacked as Walsall player-manager after a poor run of results, including Saturday's 5-0 drubbing at Brentford.

Chairman Jeff Bonser told the club website: "I felt that we had reached a point where it was in the best interests of both the club and Paul.

"We have all enjoyed working with Paul and wish him every success."

Youth coach Mick Halsall has taken charge on a temporary basis but is not interested in the post permanently.

The Saddlers are only one point clear of the relegation zone and are without a win in the league this year.

Merson joined the club as a player in 2003 and became boss in 2004 for the final four games of the 2003-04 season.

He arrived at the end of a season in which the Saddlers were relegated and guided them to 14th place in League One last season.

我記得麥臣仲係球員,或者佢會肯黎呢度踢波喎...........我連早餐都唔食即刻衝返球場準備同佢接洽。

"麥臣!?" 哥連感到有d驚訝........

"係呀!麥臣應該肯黎!"

"咁好啦!我即刻聯絡佢經理人...."

一陣後......................

"我聯絡左佢啦,佢話聽日黎傾!不過似乎有唔少球會想要佢..."

"即係我地都唔可以有咁大期望啦!" 正當我感到苦惱既時候....

"咁啦!等我幫下你地啦!" 加斯居尼............

"係喎!加斯居尼你係米杜士堡做過麥臣隊友喎,可能你講得掂."

"咁聽日拜托你啦!加斯居尼....."

"好!"

2005年12月13日
今日麥臣黎到,加斯居尼同佢傾。睇落進展都幾順利,希望簽到啦。

下午時電話突然響起...."喂!呢度係Maidenhead足球部,請問你係邊個?"

"領.....領隊....."

"領隊....?" 佢把聲好小,我聽唔到係邊個.........

"係我呀!領隊....." 我即刻記番起啦.......

"基斯!你打黎做咩?"

"領隊,好對唔住,我知錯啦!我可唔可以返黎..."

"嘎!" 我感到非常突然,佢點解而家又話想返黎既....

"我可唔可以聽日黎同你傾?"

"好啦!"

2005年12月14日
今日基斯返到黎,唔單止哥連,其它球員都好驚訝..........我帶佢入辦公室

"基斯!發生咩事?"

"領隊,我終於知道當時自已錯啦,我唔應該顧住私人恩怨而亂咁落腳既....."

"你終於知道自已錯咩我好開心,不過點解而家你想返黎?你係費恩堡做得唔開心咩?"

只見佢點點頭...."大部份球員都唔鍾意個領隊,個領隊又懶又苛刻,我唔想見到佢..." 的確費恩堡今年既表現強差人意。基斯係我眼中真係唔錯既球員黎既,不過而家人手比較充足.........

"咁啦!我諗下先,你等回覆啦!"

"好,多謝領隊肯原諒我......."

之後我即刻叫哥連入黎.......

"哥連你覺得點?"

"基斯係我眼中真係唔錯既球員黎既,而家既然佢回頭是岸,我地係咪應該俾個機會佢。"

"不過我地後防人手好足啦喎,而且我地經濟情況又唔係好到養得起咁多人......"

"唔........." 咁又係........

我地諗呢個問題諗到黃昏..............

to be continued......

回復

原帖由 基維蝦 於 2006-2-14  11:42 PM 發表

好野!
睇得出仲有呢個對決喎
回復

原帖由 hehe0114 於 2006-2-15  01:15 AM 發表
先透露些少得唔得呀
呢場波太多賣點

等吧!好快到的了
回復