會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

2005年9月1日
原帖由 BBC 於 2005-9-1  09:12 AM 發表
Maidenhead land Burton

Steve Burton— new Maidenhead signing

Maidenhead beat off Havant and W to sign Kidderminster's Steve Burton on loan.

The left back has signed a four-month loan deal and the magpies has the option to take him permanently.

Havant and W also interested in his service , but he decided to snub them.

Maidenhead manager Daniel Sanz admit he is delight to get his signature and can't wait to see his debut.

"There are several clubs who are interested in him but I'm pleased he decided to join us. Steve is a quick left back and also very capable is the air. I just can't wait to work with him."

原帖由 Sky Sports 於 2005-9-1  15:44 PM 發表
Burton : Sanz was the key

New Maidenhead loanee Steve Burton admit Daniel Sanz plays the key part of his decision to join the Magpies.

The 23-year-old has signed for the Conference South outfit today and he said Daniel Sanz was the main reason he decided to snub the offer of Havant and W in order to sign for the Magpies.

“I know which club wants me.” Burton told Sky Sports. “Havant and W has offered me a much better contract and I will go there for the financial issue.”

“But I want to join a club that really wants me.”

“Maidenhead show me how they want me. Daniel Sanz explain to us aboyt his aim and his plan, he treat me as a friend."

" But Havant and W has just put a contract to me and call me to sign."

好野!拜拿特既奸計失敗啦!^^,般頓果然好眼光,我冇睇錯人。

新球員加盟資料
般頓(Steve Burton) 23歲  英格蘭  D/M L—追度同整體防守技術都唔錯,難得既係佢heading都唔差。

2005年9月3日
仲有7日先到下一場比賽,我決定帶佢地去曉高開果間黃金飯碗餐廳食餐勁既,當係答謝佢地頭五場既落力。

去到餐廳,曉高慣性有好多女仔圍住,不過係曉高隔離有個女仔,佢睇落唔似係果d狂風浪碟,佢坐左係度,擰住杯威士忌,好似好享受咁望住曉高同班女仔。

"曉高!"

"呀!丹尼爾你黎啦..............." 曉高好似得到解放咁衝過黎,唉佢真係身在福中不知福。

"呢班就係我班球員。"我逐一介紹我d球員俾曉高聽。

"唉呀我真係好想好似你咁可以帶隊波!" 咁唔該好好用功先啦= =

"咁唔該你好好用功先啦。" 岩岩岩,咦,邊個講野。原來係果個女仔。

"喂你好啦今日仲玩你哥哥唔夠咩?" 呀,哥哥!?

"係啦!丹尼爾,介紹你識,佢係我個妹,叫艾達。" 哇!又係一個靚女黎!

"你好!我叫艾達食比斯奧(Ada Selpisro)。"

"你好呀!你好呀!" 見到靚女精神番哂黎。

"好啦唔好講住啦,搵個位坐先啦!"

"我地希望有個可以睇到電視既位置,因為想睇陣間場英格蘭國家隊直播比賽。"

"冇問題,呢邊請。" 艾達以一套侍應口吻帶我地入去。我親呢個機會欣賞下佢。是位得頗為清秀的女孩,一頭清湯掛麵的短髮,面圓圓的也算可愛。

"喂喂....丹尼爾" 我仲呆呆咁欣賞艾達果時,有人突然猛咁拍我,係曉高。

"你做咩一副色相咁望住我個妹!喂我警告你呀下,你已經有果位比琳達小姐,唔好搞我個妹!"

"係啦係啦!"

佢睇落仲係一副唔信既樣,唉咩我真係咁好色咩(天音+曉高:似! 我:你地........嗚嗚嗚嗚.....)

坐低後我地有講有笑,曉高都黎參加我地既"慶功宴",佢成日問d關於球隊運作既野。睇黎佢對足球經理仲有興趣。唉咁應該好好讀書啦。而我就"唔知點解"周不時望住艾達= =。(天音:你應左佢把啦!)

"呀!比賽就黎開始啦!"

此時正準備演奏God save the Queen,餐廳全場人都起立。而鏡頭影住d出場球員。"嘩!艾歷臣呢個陣容都幾...............=.=)

講波佬講出雙方既出場陣容:
威爾斯(4-4-2): 積臣布朗; 西蒙歷格斯, 加比頓, 哥連斯, 戴卓爾;奧斯達, 高馬斯, 華加倫, 傑斯; 赫臣, 比拿美

英格蘭(4-4-2): 郤克蘭; 菲臘利維爾, 泰利, 里奧費迪南,艾殊利高爾; 胡禮菲臘斯, 碧咸, 夏格維斯, 達寧; 迪科爾, 朗尼

全攻型中場線=.= 算啦!對威爾斯je,對方中場都冇左沙華治,應該冇問題既。

果然我既擔心只係16分鐘就打破,夏格維斯截倒高馬斯腳下球,朗尼中圈拎定,之後以速度同爆發力連過華加倫,加比頓同哥連斯面對龍門。不過朗尼並唔直接攻門,反而交俾面對空門既迪科爾射成1-0。

2分鐘後威爾斯中場靈魂傑斯仲要傷出,由卡路羅賓遜入替。英格蘭顧慮更少了。

不過之後英格蘭好似有d唔集中,赫臣繼後有球僅僅斜出,結果佢地真係要負出代價,27分鐘,奧斯達傳中由於泰利代變方向變成直接攻門,郤克蘭用腳踢出不遠,戴卓爾衝前左腳怒射破網!主隊追和!

千禧球場氣氛頓時去到極點,不過威爾斯球迷只係開心左兩分鐘,朗尼再次粉碎他們的美夢。胡禮菲臘斯右路傳中,加比頓頂出不遠,朗尼25碼起雙飛,皮球直插入網!

之後威爾斯大舉反攻。不過佢地攻得太上導致英格蘭獲得再下一城既機會。里奧費迪南頂贏比拿美,碧咸即刻大腳傳俾達寧,達寧傳中俾迪科爾,迪科爾以速度輕鬆壓過哥連斯輕鬆掃入,就此半場英格蘭領先三比一。

"英格蘭果然高幾班。"

"係!朗尼好犀利!"

"威爾斯完全被英格蘭控制住。"

"咁你地覺得下半場威爾斯會作出咩變動?" 係我地傾傾下果時,艾達突然加入討論。

"你都鍾意睇波架?"我感到有點驚訝

"哈!學緊咁啦!快d答我問題啦!"

曉高先發制人搶答:"我覺得下半場應該要換安梳爾入黎。"

我:"唔,我覺得換基夫泰萊比較適合。"

"點解呢?" 艾達好奇地問我。

"因為基夫泰萊善頂,適合威爾斯既高空攻勢。"

"哦!" 艾達一副恍然大悟的樣子。我見到曉高好似想打我咁,哇我答佢問題ja = =

"唉!領隊又係靚女面前扮哂野啦!" 根寧咸你收聲啦!

"咪係lor!之前係安地間酒吧已經識左個靚女啦!而家又黎!"

曉高見狀就火上加油!"就係果個比琳達小姐呀嘛"  唉呀唔係呀...............

"原來佢個名叫比琳達,幾好聽bor" 佢地搞錯啦,果個係希拉里= =,不過如果而家講出事實真相可能仲多麻煩....................

突然,湯美利臣覺得有d奇怪......"奇怪啦!我記得阿爸話佢係叫希......" 弊啦!要即刻轉開話題。"呀!下半場比賽就黎開始啦!快d睇啦!"

to be continued......

回復

very good story ar....with gd structure....and H things
wait for the next chapter
回復

原帖由 David_Beckham 於 2006-2-6  11:10 PM 發表
very good story ar....with gd structure....and H things

一次過滿足三個願望
回復

朗尼就雙飛

你想三飛
回復

原帖由 David_Beckham 於 2006-2-6  11:10 PM 發表

多謝
記得出post支持我
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-6  23:47 發表
朗尼就雙飛

你想三飛

我覺得唔止咁簡單
遲d可能一齊出黎開p呢
回復

3P
呢篇係fm小說定h文?
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-6  11:47 PM 發表
朗尼就雙飛

你想三飛

唔係你呢個意思啦
回復

原帖由 AirKID 於 2006-2-7  01:29 AM 發表
3P
呢篇係fm小說定h文?

FM小說但帶有h成份

其實一開始因為覺得剩寫足球可能好悶同題材比較少
所以加d愛情情節
不過似乎過火左
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-7  12:50 PM 發表

FM小說但帶有h成份

所以加d愛情情節
不過似乎過火左

未夠火喉
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-7  01:43 PM 發表

未夠火喉
可以再深入d
回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-7  01:48 PM 發表
可以再深入d

入到喉嚨最好
回復

原帖由 灰袍聖徒 於 2006-2-7  02:24 PM 發表

入到喉嚨最好
深入深喉
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-7  12:50 PM 發表

FM小說但帶有h成份

所以加d愛情情節
不過似乎過火左

之前講過啦
呢d野 is Part of the Game
回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-7  02:35 PM 發表
深入深喉

篇文搞成咁邊可能唔ban
回復

2005年9月4日
"唉,點算好呢..............." 諗番尋日果個尷尬情況,雖然冇俾人發現到,不過如果唔解決始終唔係辦法。

今日特登抽時間去行行街,等自已頭腦可以清醒d。唉,我究竟鍾意邊個多d呢?

比琳達係第一個我鍾意既女仔,亦係第一個令我動情既女仔。我問心對佢都係真心既,我諗佢都係,不過我覺得我地兩個都仲未清楚了解對方。而且佢咁開放既性格,周不時向異性放電,我都有d唔放心..................

自於希拉里,我都只不過同佢傾過幾次計,不過我覺得我地好投契,而且我覺得我對佢既感覺唔只普通朋友咁簡單。

唉........................點算好呢? 行行下,見到一班細路係度睇番尋日英格蘭贏威爾斯3比1既比賽精華。果場波下半場其實都幾悶下,英格蘭下半場已經唔多進取,不過威爾斯進取得黎又冇威脅。

"朗尼好勁呀!我真係想有一日好似佢咁。"

"你發見夢諗下先算啦!你知唔知人地係我地呢個年紀要唔同任何朋友玩剩係顧住練波,你得唔得呀?"

"呃....................."

"睇死你都唔得喇!你玩少幾分鐘都會死既。"

"你咁三心兩意,點可以成大事呀!"

"做咩個個針對我。你地都係一樣ja ma!"

係度聽到幾個細路既對話,不過我冇同情果個被針對既細路,反而有點感慨。"講得岩,三心兩意點可以成大事。"

其實我已經揀左比琳達,仲將我既處子身俾埋佢,點可以三心兩意呢。

突然,見到一班人圍住好似有野睇咁,我都跟埋去睇。見到一個跪左係地既男子同一個好惱既女仔。

"安雅,我真係好鍾意你架,你接受我既心意啦!"

"你好煩呀!我係唔會鍾意你架..................."

原來上演緊一場"感人"既求婚戲。

"求下你啦!我好有誠意架!" 做男人做到你咁真係..........咦,呢個男仔好似係邊度見過...............

"係囉!咪應承人囉........" 圍觀者開始出聲啦,真係人地求婚關你咩事(天音:你咪又係度睇戲= =)

"死開!" 個女仔掌左個男仔一把,然後氣沖沖走左去。

"搞錯!冇野睇..........."圍觀人抱怨著離去了。只有我望住果個跪左係地既男人。"真係,為左個女仔搞到咁值得咩........"  不過諗深一層,我根本冇資格話佢........

忽然電話響起,係哥連。

"領隊你快d返黎,大作事了!"

"咩事呀?"

"詳細情況等你返黎我再講,總知快d!"

睇黎真係有大件事發生,我趕快跑回球場。

"你終於捨得返黎呢咩?"

"你條二五仔返黎做咩?"

'大家冷靜d"

一返到去見到成班圍住一個,好似想打交咁..........

"喂大家唔好咁!" 我即刻去隔開成班球員同被打果個.....我轉頭睇下,竟然係韋特。韋特自從提出轉會之後接近一個月冇出現過。

"領隊,我可唔可以同你傾下。" 一直沉默的韋特終於出聲了。

"好!入辦公室傾。" 我帶佢入辦公室,並叫哥連去安撫班球員。

"點樣,有咩事?"

"領隊,係咁既......." 佢一開始仲有d遲疑 " 我諗過啦,我知道我之前做既野係我既錯。好對唔住!"

"咁又點...." 佢返得黎我都預左佢會講對唔住,不過我並唔完全相信佢,佢係可能另有目的。而且佢之前做左咁過份既野,點可能一句"對唔住"就算數。

"可唔可以俾個機會我贖罪......" 之後聽左大約一個鐘佢既"道歉宣言"。睇黎今次佢真係知錯先返黎.....唉講真多個球員都好過少一個......

"咁好啦,不過你要每日加操喎!"

"係!領隊,我知道啦!" 希望佢真係改過啦!

跟住我同佢出球場向球員們宣布佢重歸球隊既消息,不過他們的反應卻唔係正面。

"哼!點解領隊你要俾佢返黎!" 特度爾第一個表達不滿。

"係囉,佢背叛我地。佢見到我地而家表現好先肯返黎!" 佳尼附和著。

我並無反應,因為我冇打算同韋特講好說話,呢個禍係佢闖出黎既。

"各位,我知道之前做既野係我唔岩,我知錯啦,求下你地俾個機會我翻身。"

"算啦!大家俾個機會佢囉!" 多遜首先出聲。

"多謝........"

"不過記住唔可以再有下次!"

"我知道啦!"

球員終於開始接受番佢,當然仲有d唔相信佢既,不過我諗好快件事會解決。

我向球會高層知會番韋特歸隊既消息,罰款停止。

2005年9月7日
韋特係三日操練中果然特別落力,不過哥連俾我睇過佢既體能報告,佢狀態真係好差下。睇黎要操多一、兩星期先可以準備踢一隊。

Worcester開出£5,000收購韋特,當然是拒絕啦!

今晚返到屋企時竟見到比琳達入左黎

"咁遲先返架你,我就黎熟好晚飯,挽換件衫之後就出黎食。

見到佢又諗番起之前我煩緊既問題。唉,丹尼爾呀丹尼爾,你又唔係情聖,諗咁多做咩。珍惜眼前人呀,而家有個又靚又好人、甚至願意將全身獻俾你既女仔係眼前,你點可以去識其它女仔架。

我出到去,見到比琳達佢已經熟好飯。"丹尼爾,食得喇。

我即刻攬住佢。"比琳達我最愛你了。"

"係咩?我都係。"

我地即刻來個深情一吻。當我開始想摸佢既時候,佢突然推開我。

"食飯啦!成日都咁唔正經!"

to be continued......

回復

好似越來越寫非足球既野多左,想睇返多D關於足球既野
回復

真係,足球方面好似少左d
回復

成半個post都係關於女
回復

變質了
回復