會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 18656|回復: 65

想問下kitroom既章同shirt print係咪真架?

如題~

P.S. 其實你咁問係冇用的,因為唔少各大鋪頭o既老闆 / 熟客本身都上開呢度
就算某鋪頭有部分仿製字 / 章 / sponsor,你都唔會得到一個肯定答案

另外,如無真憑實據證明係假,鋪頭可以告出post者誹謗
回復

因為佢地有好多罕有既shirt print同章, 應該係咁多間最齊最多款式。
其實我以前試過o係某波衫店用正價買左假野, 連報紙都有賣啦, 所以已經好耐冇儲波衫喇。
咁football trend可靠嗎?
咁球x世界呢? 佢地標榜賣正貨, 仲教人點樣分辨真假章...
回復

原帖由 iluvfootball 於 2008-9-17  11:59 AM 發表
因為佢地有好多罕有既shirt print同章, 應該係咁多間最齊最多款式。
其實我以前試過o係某波衫店用正價買左假野, 連報紙都有賣啦, 所以已經好耐冇儲波衫喇。
咁球x世界呢? 佢地標榜賣正貨,  ...

In face,what is those patch and shirt??any example?
回復

回復 4# louis902 的帖子

好似新既法甲章同意甲章, 以前只係識認住Lextra張面膠, 依家都冇既?
回復

原帖由 iluvfootball 於 2008-9-17  11:59 AM 發表
咁球x世界呢? 佢地標榜賣正貨, 仲教人點樣分辨真假章...

hkcm啲members佢地有好多罕有既shirt print同章, 應該係香港咁forum最齊最多款式。

咁hkcm啲members佢地post啲衫都係假衫?
回復

原帖由 iluvfootball 於 2008-9-17  12:10 PM 發表
好似新既法甲章同意甲章, 以前只係識認住Lextra張面膠, 依家都冇既?

據聞lextra 係上季開始,塊面膠已經變成冇lextra字樣,普通白膠片連章出~
所以我諗你誤會左~
重有,其他鋪冇,唔代表係假~尼個世界有ebay同水貨channel嘛~
某鋪更經常售賣特别版的球衣或印對賽日期等特别野,難道是假嗎?

這topic太敏感,冇證據之前都係唔好亂講,小心被人告+ban呀!!
以上言論冇影射或暗喻,不喜勿插~
回復

回復 6# ThShevchenko 的帖子

Sorry, 我唔係咁既意思, 對不起,
只係知道有呢個forum 想問下各位前輩既意見, 事實上唔係每個人都識分真假, 見到呢到有個假野調查組, 但好難每一件衫都post上來的, 唔好意思, sor~
回復

原帖由 iluvfootball 於 2008-9-17  12:10 PM 發表

之前已經有講過新嘅lextra字同章係冇lextra字樣,呢個會係大趨勢.....

回復

回復 7# louis902 的帖子

唔該晒你louis兄,
希望以後可以繼續向前輩學野, 始終波衫好似好簡單, 但係有好多學問啦。
回復

原帖由 iluvfootball 於 2008-9-17  12:38 PM 發表
唔該晒你louis兄,
希望以後可以繼續向前輩學野, 始終波衫好似好簡單, 但係有好多學問啦。

u are welcome~
都係個句,冇evidence千奇唔好亂講~
如果覺得假,咪唔好去個到買lor~
回復

原帖由 ThShevchenko 於 2008-9-17  12:35 PM 發表
之前已經有講過新嘅lextra字同章係冇lextra字樣,呢個會係大趨勢.....

試過初初自己用燙斗燙章,個lextra字溶左落個燙斗度,之後唔小心hi左d黑色落件衫度
都係宜家冇lextra字樣好d
回復

樓主不算誇張,
最離譜早排有人問運動家買波衫可唔可信架?
"MADE IN THAILAND"喎......
回復

回復 13# timo 的帖子

uwants大把人問
回復

原帖由 timo 於 2008-9-17  09:01 PM 發表
樓主不算誇張,
最離譜早排有人問運動家買波衫可唔可信架?
"MADE IN THAILAND"喎......

唔離譜,有次我賣野明顯地係全新,
比人問我點解會係全新
回復

原帖由 pirates911 於 2008-9-17  10:01 PM 發表

唔離譜,有次我賣野明顯地係全新,
比人問我點解會係全新

你同佢講,其實我著過,不過後來覺得唔好睇,跟手咪撳Ctrl+Z Undo,之後件衫咪變番全新連牌囉
回復

其實係叮噹用塊時間布將件衫舊變新
回復

原帖由 iluvfootball 於 2008-9-17  11:59 發表
咁球x世界呢? 佢地標榜賣正貨,  ...

football trend係上市公司附屬的,你估佢會唔會賣假野呢......
回復

原帖由 takeoto 於 2008-9-17  10:47 PM 發表

football trend係上市公司附屬的,你估佢會唔會賣假野呢......

我諗朗豪坊都唔會容許舖頭賣假野啦,係咪???
回復

原帖由 choizenga 於 2008-9-18  12:00 AM 發表

我諗朗豪坊都唔會容許舖頭賣假野啦,係咪???

DIY算唔算丫?
回復