會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 阿爆

[FM] FM 2006 Tactics 專區

原帖由 阿爆 於 2005-12-23  12:53 AM 發表

有人話掂 , 有人話唔掂 , 咁你覺得係邊個既問題先~!
你都識咁講啦
所以我覺得你應該寫埋d球員要求的ability出黎
係sigames個forum都係咁
唔係d人點知咩人咩隊先o岩用
或者你可以講一隊o岩用的波我試下架

講返啦
我用阿記
我估係dc質素達唔到你的能力要求掛
回復

無無聊聊分享下我既陣式~.~
基本上係用緊4-2-3-1  2個dm aml amc amr 我set在兩邊wing做playmaker 攻擊力可以好強 (用緊曼魚) 至於呢個陣特色係defence line係set到最前(全push up) 所以好多時係壓住黎打(好記得羅馬拎意大利聯賽冠軍個年都係打咁既戰術 壓住半場黎打-.-) 所以呢個陣要d workrate高既dm打呢個陣 如果仲想加強攻力 都可以叫埋dl dr上去助攻(自己拉線) 同埋amc拉線上去前鋒線
希望大家研究研究 有乜問題可以講出黎改進改進 thx^^~
(已經再改進 用過都唔錯 而家係ver3啦 請各位比比意見~~)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?會員申請

回復

請問作客時應該點set好?
作客成日被人禁住攻
回復

原帖由 v8ty 於 2005-12-23  12:07 PM 發表
基本上係用緊4-2-3-1  2個dm aml amc amr 我set在兩邊wing做playmaker 攻擊力可以好強 (用緊曼魚) 至於呢個陣特色係defence line係set到最前(全push up) 所以好多時係壓住黎打(好記得 ...

我覺得AMR同L拉唔拉線分別都不大...
回復

原帖由 v8ty 於 2005-12-23  12:07 PM 發表
基本上係用緊4-2-3-1  2個dm aml amc amr 我set在兩邊wing做playmaker 攻擊力可以好強 (用緊曼魚) 至於呢個陣特色係defence line係set到最前(全push up) 所以好多時係壓住黎打(好記得 ...

我想知你失球方面多唔多 ?
回復

原帖由 【劍心】 於 2005-12-23  05:53 PM 發表

我覺得AMR同L拉唔拉線分別都不大...

大的 兩邊可以突破offside 如果唔拉線效果冇咁好
回復

[quote]原帖由 啊啊啊啊 於 2005-12-23  07:04 PM 發表

del

本帖子中包含更多資源

回復

我個新陣,希望各位用完比d意見

本帖子中包含更多資源

回復

ricky_space 該用戶已被刪除
有冇好陣 .... 而家打 4-5-1 ...
成日失波
回復

我用返上季個陣
community shield對車仔負1比0就預左
作客保頓就嚇死
贏3比2........
我想知入左球點守人地快攻或者壓迫性打法>.<

另外,
會唔會&#25886;比亞提去偏右
卡希爾偏左去就比亞提右腳射波
定係用返而家果個好d?

本帖子中包含更多資源

回復

原帖由 fishball1 於 2005-12-24  10:59 PM 發表
我用返上季個陣
community shield對車仔負1比0就預左
作客保頓就嚇死
贏3比2........
我想知入左球點守人地快攻或者壓迫性打法>.<

另外,
會唔會&#25886;比亞提去偏右
卡希爾偏左去就比亞提右腳射波 ...

其實拉線拉咁多都未悌好 想守快攻 你試下左右後衛將closing down set到最低 foward run唔好set often已經好得 因為大部分快攻係由邊線發動 如果你係比人中間突破 就係你既dc 轉身太慢lu 想打壓迫性打法就試下dl我個陣式參照下 @@~ (係上幾個post) 幾好用ka
回復

利物浦有咩陣好用

利物浦有咩陣好用,我用過好多陣都唔得呀!希望大家幫幫手。
回復

而家成日零比零>.<
全隊只係得比亞提識入波......
佢唔入波就和或者輸

唔知係咪個陣問題.........
回復

利物浦有咩陣好用

利物浦應該用咩陣同點set d球員好呀? thx!
回復

liverpool (2nd season) defence problems

I am using Liverpool (despite i am a manu fan) i am in the middle of the second season, and things started to go wrong, i drew 3 matches in a row. I always take the lead but always being equalised at the end... this is my starting formation:
                                            Reina
Carragher    Kompany     Ramos     Deschacht
Gerrard      Xabi           Sissoko        Riise
                   Morientes       Cisse

All things happened when i sold Hyypia and Luis Garcia to Tottenham.......by the way i have some great players like:

Ryan Babel
Sivok
Blaszczykowsky
Freddy Adu

What tactics shall i use?
Which players shall i use?

THANK YOU!!!

p.s. i have been waiting for a year and a half, but still NOBODY HAS SHOWED A TINY INTEREST TO PETER CROUCH, i wanna get rid of him, desperately...
回復

我覺得你中後場好空!~應該拉線俾馬舒蘭奴打後d~  咁應該會好好多!
回復

原帖由 魯爾仔 於 2005-12-31  07:27 PM 發表

我覺得你中後場好空!~應該拉線俾馬舒蘭奴打後d~  咁應該會好好多!

我都試過 不過拉後在反而冇咁好 因為我前面2個前鋒closing down set到最高 所以敵方成日被迫到一腳踢去前面 都比我2個dc頂晒 之後2個mc就會take波發動攻勢 不過我唔sure所有人都百份百work 只係我team用落去真係好work 平均3.8入球 0.7失球 而且我只會用係上半場 因為上半場已經比我入在2-3球=.= 下半場冇需要咁摶@@~ 所以我一到下半場都會打番normal style 只可以話今集好多時要自己變化下 冇話一陣式打天下既~~
回復

原帖由 Hakkinen 於 2005-10-24  11:59 AM 發表
我會建議打雙前鋒既人前鋒位置set SWAP POSITION (交換位置) 會易d令對方後防出漏洞

good for use ma??
回復

有咩方法可以提升控球比率 ?
回復

新手問題-.-
起邊到禁拉線架.........???
回復